Promjene

Kanada mijenja formaciju?

Atmosferu uoči utakmice potpalio je kanadski izbornik John Herdman, koji je svojim igračima rekao da će "sj*bati Hrvatsku".
Sport / Qatar 2022 | 27. 11. 2022. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska od 17 sati na stadionu Khalifa International igra drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Nakon remija s Marokom (0:0) protivnik Dalićevoj momčadi je Kanada, koja je u prvom kolu izgubila od Belgije 1:0. Kanada je u toj utakmici prikazala odličnu igru i time najavila da Hrvatskoj neće biti lako opravdati status favorita.

Atmosferu uoči utakmice potpalio je kanadski izbornik John Herdman, koji je svojim igračima rekao da će "sj*bati Hrvatsku". Dalić i njegovi reprezentativci dali su naslutiti da će to iskoristiti kao dodatan motiv za dobar rezultat u borbi za osminu finala Svjetskog prvenstva, prenosi Index.

Kanada mijenja formaciju?

Moguće je da će Kanada za ogled s Hrvatskom promijeniti formaciju. Protiv Belgije je koristila 3-4-2-1, ali najavljuje se da bi mogla preslikati hrvatski 4-3-3. Iz sastava bi ispao krilni napadač Junior Hoilett, a upao bi veznjak Ismael Kone. Alphonso Davies bi dobio ofenzivniju ulogu.

Mogući sastav Kanade: Borjan - Laryea, Vitoria, Miller, Johnston - Eustaquio, Kone, Osorio - Buchanan, David, Davies

Kako kladionice vide utakmicu?

Hrvatska je favorit, ali tečaj na pobjedu porastao je nakon prvog kola. I dok je dotad bio i ispod 2, sada se kreće oko 2.30. Na Kanadu su koeficijenti pak oko 3.60, a na remi oko 3.50.

Herdman uoči meča

Kanada je na društvenim mrežama najavila utakmicu kratkim intervjuom s izbornikom Johnom Herdmanom. Ovako on vidi Hrvatsku: "Imaju kvalitetu, posebice trojica u sredini. Moramo prije svega obratiti pozornost na njih i biti spremni za meč protiv ovakve ekipe, koja može dominirati u posjedu i koja je već više puta bila na velikoj pozornici. Znamo da imaju iskustvo, ali znamo da i njima trebaju tri boda. Bit će odlična utakmica."

Vjerojatni sastav Hrvatske

Dalić će prema najavama napraviti jednu promjenu u odnosu na remi s Marokom. Iz sastava ispada Nikola Vlašić, koji se na toj utakmici i lakše ozlijedio, a umjesto njega će igrati Marko Livaja, kojemu će to biti prvi start za Hrvatsku na nekom velikom natjecanju. Andrej Kramarić iz uloge centralnog napadača preselit će se na krilo.

Kopirati
Drag cursor here to close