Sosa sagorio

Vatreni zbog iscrpljenosti propustio trening

Branič hrvatske nogometne reprezentacije Borna Sosa zbog iscrpljenosti je u subotu propustio trening Vatrenih u Dohi.
Sport / Qatar 2022 | 03. 12. 2022. u 23:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u svoj ustaljeni ritam nakon slobodnog dana koji su igrači dobili poslije "pobjedničkog remija" protiv Belgije i ulaska u osminu finala Svjetskog prvenstva u Dohi.

Izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice protiv Crvenih vragova za nagradu je oslobodio igrače idućeg treninga, no u subotu su Vatreni normalno trenirali u svojoj katarskoj bazi. Utakmica je pred vratima i potrebna je maksimalna ozbiljnost.

Najvažnija je vijest da je branič Stuttgarta Borna Sosa propustio trening zbog iscrpljenosti i ostao je u hotelu, dok je veznjak Eintrachta Kristijan Jakić trenirao prema posebnom programu zbog problema s koljenom.

Sosa je odradio sve minute na dosadašnjem World Cupu, neumorno jureći po lijevoj strani što je očito ostavilo traga i, prema savjetu liječnika, propustio je subotnji trening.

Zdravstvenih problema ima i Kristijan Jakić kojeg muči koljeno. Veznjak njemačkog Eintrachta zbog toga nije niti konkurirao za utakmicu protiv Belgije.

Hoće li raditi izmjene u početnih 11, Dalić će odlučit će nakon nedjeljnog treninga.

"Zaista radimo sve dobro, na visokom nivou. Dečki su u dobrom stanju. Toga se ne bojim. Potrošnja je velika, ali imamo energije i motiva. Nemamo mogućnosti odmoriti cijelu ekipu, ali ne bojim se toga, samo je važno da ne bude ozljeda. Imamo sjajnu atmosferu i zajedništvo", istaknuo je hrvatski izbornik, javlja Hina.

Iz istog razloga kao Sosa - iscrpljenosti - trening Japana je propustio Takefusa Kubo, 21-godišnji krilni napadač Real Sociedada, a Japanci kažu da bi trebao biti spreman.

Onaj koji sigurno neće igrati protiv Hrvatske je stoper Ko Itakura, vrlo važan njihov igrač, koji će propustiti utakmicu zbog žutih kartona.

Kopirati
Drag cursor here to close