Čeka nas nešto novo za četiri godine

Što predlaže Wenger?

"Da li će biti 16 skupina sa po tri reprezentacije, 12 sa po četiri ili dva odvojena takmičenja sa po šest skupina od po četiri selekcije... Pobjednici ta dva takmičenja bi igrala finale, koje bi odlučilo svjetskog prvaka", tvrdi Wenger.
Sport / Qatar 2022 | 05. 12. 2022. u 19:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon posljednjih izjava Arsèna Wengera, čini se kako možemo očekivati velike promjene na narednom Svjetskom prvenstvu za četiri godine. Ovaj sustav takmičenja je manje više prisutan od Meksika 1986. godine. Mijenjao se broj skupina i broj selekcija koje su mogle proći u drugi krug takmičenja.

Nekada se gledao broj bodova, nekada su i po tri selekcije prolazile dalje, ali na posljednjih nekoliko takmičenja, sve je bilo jasno. Po dvije reprezentacije iz svake grupe su išle dalje u nokau fazu. Međutim, kako stvari stoje na sljedećem Svjetskom situacija bi mogla biti drugačija.

"Još nismo odlučili, ali razmišljamo o tome šta bi bilo najbolje. Da li će biti 16 skupina sa po tri reprezentacije, 12 sa po četiri ili dva odvojena takmičenja sa po šest skupina od po četiri selekcije... Pobjednici ta dva takmičenja bi igrala finale, koje bi odlučilo svjetskog prvaka. Očekujem da će konačna odluka biti donesena naredne godine" kaže Arsène Wenger.

Kopirati
Drag cursor here to close