Stroj u kopačkama

Sjajni Mbappe na putu da postane najbolji svih vremena

Mbappe je došao do brojke od devet golova na svjetskim prvenstvima i istaknuo legitimnu kandidaturu za najboljeg strijelca u povijesti svjetskih smotri.
Sport / Qatar 2022 | 05. 12. 2022. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajni Kylian Mbappe ugradio je dva majstorska pogotka u pobjedu Francuske nad Poljskom u osmini finala Svjetskog prvenstva.

S dva pogotka u drugom poluvremenu Kylian Mbappe je ugasio nade Poljaka da bi mogli iznenaditi Francuze u osmini finala Svjetskog prvenstva. Prvi pogodak OVDJE

Time je došao do brojke od devet golova na svjetskim prvenstvima i istaknuo legitimnu kandidaturu za najboljeg strijelca u povijesti svjetskih smotri.

I dalje je najbolji strijelac na svjetskim prvenstva bivši njemački reprezentativac Miroslav Klose sa 16 postignutih pogodaka, slijedi ga legendarni Brazilac Ronaldo s 15, treći je Nijemac Gerd Müller (14), četvrti Mbappeov sunarodnjak Just Fontaine (13) dok vodećih pet zatvara Pele s 12 golova.

Mbappeu dakle nedostaje sedam golova kako bi se izjednačio s Kloseom odnosno osam kako bi sam izbio na vrh ove prestižne ljestvice. Na prvi pogled to i nije malo, ali treba uzeti u obzir Mbappeove godine te dominaciju na terenu, kako njegovu individualnu tako i onu reprezentacije Francuske, piše Gol.hr.

Briljantni napadač Tricolora već je sad jedan od najboljih nogometaša svijeta, a još nije proslavio ni 24. rođendan (rođen je 20. prosinca 1998.). Na ovom SP-u Mbappea čeka još barem jedna utakmica, a uspiju li Francuzi trijumfirati u četvrtfinalu, onda će to sveukupno biti tri.

K tome, pred njim su još sigurno dva Svjetska prvenstva, jer na onome koje će se održati u ljeto 2026. imat će 27 i pol, a na onome koje će uslijedi poslije toga 31 i pol godinu.

Ukoliko ga zaobiđu ozljede, a Francuzi budu plasirani, imat će dovoljno prilike kako bi nadmašio Klosea, Ronalda i ostale.

Kopirati
Drag cursor here to close