SP Katar

Remi Ekvadoraca i Nizozemaca

Nizozemsku je u vodstvo doveo Cody Gakpo (6), a izjednačio je Enner Valencia (49).
Sport / Qatar 2022 | 25. 11. 2022. u 19:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 2. kola skupine A Svjetskog nogometnog prvenstva Nizozemska i Ekvador su na stadionu Kalifa International igrali 1-1 (1-0).

Nizozemsku je u vodstvo doveo Cody Gakpo (6), a izjednačio je Enner Valencia (49).

Nakon dvije odigrane utakmice i Nizozemska i Ekvador imaju po četiri boda. Treći u skupini je Senegal s tri boda, dok je domaćin Katar bez bodova i tako postao prva reprezentacija koja je ostala bez izgleda za prolazak u osminu finala.

Neporaženi

Nizozemska i Ekvador su odigrali neriješeno i ostali neporaženi uoči zadnjega kola. Nizozemci su poveli vrlo rano i to kao da ih je zadovoljilo, pa ih je Ekvador nadigrao u drugom dijelu i bio puno bliži pobjedi, prenosi Hina. 

Već u šestoj minuti Nizozemci dolaze do gola zahvaljujući Codyu Gakpou, koji je dao i prvi gol protiv Senegala. Gakpo, inače dešnjak, izvukao se na lijevu stranu i s 18 metara slabijom, lijevom nogom odapeo bombu u ekvadorsku mrežu.

Igra se nakon gola neočekivano smirila, Ekvadorci su pokušavali poravnati, a najbliže su bili u 32. minuti kada je udarac Valencije obranio nizozemski vratar.

U zadnjim sekundama poluvremena iz gužve je Estupinan zabio za Ekvador, ali je gol poništen zbog ometanja vratara.

Na isti način kako su bezo Nizozemci poveli u prvom, tako su Ekvadorci izjednačili početkom drugog dijela. Na sredini terena je Timber izgubio loptu, udarac Estupinana je vrat Noppert obranio, no odbijanac je u mrežu pospremio Valencia za njegov treći gol na mundijalu, a šesti uzastopni za Ekvador je zabio i tri na SP u Rusiji.

Njegov niz je mogao doći kraju u 59. minuti kada je nakon precizne akcije Plata s desetak metara pogodio gredu.  Potkraj utakmice se ozlijedio Enner Valencia i u nosilima je iznešen s terena.

Dokraja je Ekvador pokušavao doći do gola, a Nizozemci, očito zadovoljni bodom, neambiciozno čuvali remi.

Nizozemci u 3. kolu čeka dvoboj s otpalim Katarcima, dok bi drugog putnika u osminu finala dao dvoboj Senegala i Ekvadora.

NIZOZEMSKA - EKVADOR 1-1

Strijelci: 1-0 Gakpo (6), 1-1 Valencia (49

Pred 44.000 gledatelja na stadionu Al Khalifa sudio je Ghorbal iz Alžira.

NIZOZEMSKA: Noppert - Timber, Van Dijk, Ake - Dumfries, Klaassen (69. Berghuis), De Jong, Blind - Koopmeiners (79. De Roon) - Bergwijn (46. Depay), Gakpo (79. Weghorst)

EKVADOR: Galindez - An. Preciado, Torres, Hincapie, Porozo, Estupinan - Plata (90. Ibarra), Mendez, Caicedo - Valencia (90. Rodriguez), Estrada (74. Sarmiento)

 

 

Rezultati susreta 2. kola skupine A na Svjetskom nogometnom prvenstvu:

Katar - Senegal        1-3 (Muntari 78 / Dia 41, Diedhiou 48, Dieng 84)

Nizozemska - Ekvador   1-1 (Gakpo 6 / Valencia 49)

TABLICA:

  1. Nizozemska 2 1 1 0  3-1  4
  2. Ekvador 2 1 1 0  3-1  4
  3. Senegal 2 1 0 1  3-3  3
  4. Katar 2 0 0 2  1-5  0
  5. kolo (29. studenoga): Ekvador - Senegal, Nizozemska - Katar
Kopirati
Drag cursor here to close