Napraviti će i 'zone triježnjenja'

Promjene u Kataru uoči SP-a: Gejevi se smiju držati za ruke

Sport / Qatar 2022 | 14. 10. 2022. u 16:28 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nasser Al Khater, šef organizacije Svjetskog prvenstva u nogometu, najavio je velike promjene u Kataru uoči i tijekom natjecanja.

Najveće promjene odnose se na alkohol. Kako je Katar tradicionalna muslimanska zemlja, dosad su građani koji su bili pod utjecajem alkohola na javnim mjestima završavali u zatvoru.

No to će se promijeniti kad krene Svjetsko prvenstvo. Katarci će napraviti "zone triježnjenja", u koje će ići navijači koji su previše popili, kako bi se otrijeznili i sigurno vratili u smještaj. Te će se zone sastojati od šatora, rekao je Khater za Sky News, a alkoholizirane će osobe ondje biti osigurane kako ne bi naudile sebi ili drugima.

Velike promjene bit će uvedene i u odnosu prema homoseksualnim osobama. Iako je Katar vrlo konzervativna zemlja što se tiče prava seksualnih manjina, Al Khater je rekao da će dozvoliti homoseksualnim parovima da se drže za ruke u javnosti te ih neće zbog toga kažnjavati.

"Sve što tražimo je da naši gosti poštuju kulturu. na kraju krajeva, dok god ne naude ljudima oko sebe, dok ne uništavaju javno dobro i dok se god ponašaju nenasilno, svi su dobrodošli u našu zemlju i nemaju se zašto brinuti", zaključio je šef organizacije Svjetskog prvenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close