Srbija večeras protiv Brazila

Piksi pred Brazil: Niko nema krila

"Niko nema krila da leti, važni su volja, želja, ali i umijeće. Inteligencija pravi razliku, hoćemo da igramo, ovo je igra deset na deset, zato smo spremni", izjavio je Stojković na posljednjoj presici pred večerašnji susret.
Sport / Qatar 2022 | 24. 11. 2022. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnjim utakmica biće kompletirano prvo kolo na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Nakon Hrvatske, na red dolazi još jedna reprezentacija s prostora bivše Jugoslavije, Srbija koja će odmah na startu za protivnika imati Brazil. Prije četiri godine isti protivnici su se sastali u Moskvi, na kraju u trećem kolu. Paulinho i Thiago Silva su poslali Srbiju kući.

Brazil je opet jak, Tite je čini se posložio sjajnu selekciju koja je samo u posljednje četiri utakmice zabila 14 golova, a protivnicu su bili sudionici Svjetskog prvenstva (Južna Koreja, Japan, Tunis, Gana). Zadnji poraz Brazil je upisao na Copa Americi od Argentine u finalu 1:0 prošle godine u sedmom mjesecu.

Srbija je svoje samopouzdanje podigla velikom pobjedom protiv Portugala u posljednjem susretu kvalifikacija, nakon čega je odigrala devet utakmica što prijateljskih, što kroz Ligu nacija.

Poraženi su od Danske, Norveške, te su remizirali sa Slovenijom. Ono što u ovom trenutku Stojkovića brine jesu problemi za ozljedama, prije svega Mitrovića i Vlahovića. Obojica su trenirali prije utakmice, ali će vrlo vjerojatno napadač Fulhama na klupu.

"Kako da ih pobijedimo kad su jaki! Iskreno, nisam pratio statistiku. Povijest se mijenja, svaki sljedeći pokušaj je šansa da se okrene. A, ipak, nije to najbitnija stvar. Daleko od toga, te stvari za nas su irelevantne. I da se ne desi to neće biti smak svijeta. Nemojte imati dilemu da ćemo uraditi sve da Srbiju napravimo ponosnom. Na nama je učinimo sve da otežamo plan Brazilaca, a koliko čujem, oni žele da nas pobjede. Niko nema krila da leti, važni su volja, želja, ali i umijeće. Inteligencija pravi razliku, hoćemo da igramo, ovo je igra deset na deset, zato smo spremni. I hoćemo da uživamo u nogometu", rekao je Piksi Stojković izbornik Srbije prije večerašnjeg susreta.

Kopirati
Drag cursor here to close