Sammer ili Bobić nasljednici

Otkaz Oliveru Bierhoffu direktoru reprezentacije Njemačke

Njegovim bi stopama mogao uskoro krenuti i izbornik Hansi Flick. Naime, Flick je prilično oštro reagirao na Bierhoffov odlazak.
Sport / Qatar 2022 | 07. 12. 2022. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi izbornici su digli sidro nakon poraza, eliminacija ili neuspjeha njihovih selekcija, u slučaju Njemačke na udaru se našao direktor reprezentacije, Oliver Bierhoff. On je pristao napustiti svoju dužnost dvije godine prije isteka ugovora, objavio je u utorak Njemački nogometni savez (DFB).

Strijelac zlatnog gola na Europskom prvenstvu 1996. godine, obnašao je dužnost direktora reprezentacije posljednjih 18 godina. Ipak, nakon osvojenog naslova svjetskog prvaka 2014. godine, Njemačka je počela polako gubiti tlo pod nogama, pa na posljednja dva Svjetska nije prošla prvi krug, dok je na posljednjem Europskom eliminirana u osmini finala.

"Oliver Bierhoff stekao je mnogo zasluga za DFB", rekao je predsjednik DFB-a Bernd Neuendorf u izjavi. "Čak i ako se na zadnjih nekoliko turnira kasnilo za postavljenim sportskim ciljevima, on će i dalje biti povezivan s velikim trenucima njemačke reprezentacije."

Bierhoff je pomogao Njemačkoj da osvoji posljednji od njihova četiri naslova svjetskog prvaka 2014. godine, a Neuendorf je rekao da se njegovi napori neće zaboraviti.

"On će uvijek biti povezan s uspjehom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu", dodao je.

Njegovim bi stopama mogao uskoro krenuti i izbornik Hansi Flick. Naime, Flick je prilično oštro reagirao na Bierhoffov odlazak.

"I stručnom osoblju reprezentacije i meni teško je u ovom trenutku zamisliti kako se praznina nastala Oliverovim odlaskom može popuniti, i profesionalno i osobno... Za mene je Oliver bio prvi kontakt i prijatelj unutar sustava. Projekt za Euro 2024. u Njemačkoj imali smo kao zajednički cilj" poručio je Flick.

"Oliver Bierhoff je naravno odgovoran jer se nije mogao nositi s pritiskom i nemirom izvana. Ne samo on, nego i predsjednik i čelni ljudi u savezu, svi su iznevjerili trenera i momčad. Nadam se da će Nogometni savez Njemačke iskreno govoriti o svojim greškama – izjavio je legendarni njemački reprezentativac Lothar Matthäus za njemački Sky Sports.

Kao mogući nasljednici spominju su Matthias Sammer i Fredi Bobić.

Kopirati
Drag cursor here to close