Livaković i Gvardiol u 4-3-3

Opta po statistici izabrala najboljih 11

Surovo dobra je ta napadačka trojka u ovoj formaciji. Uz golove koje je postigao (7), 32 puta je šutirao prema golu, iskreirao 17 prilika iz otvorene igre, te je izborio 22 prekršaja. To je sve napravio Messi.
Sport / Qatar 2022 | 19. 12. 2022. u 23:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvenstvo je završeno, biraju se najbolji, biraju ih na ovaj ili onaj način. Svojih najboljih jedanaest odredila je Opta, naravno po statističkim parametrima. Naravno i ovaj izbor otkriva gomilu zanimljivih brojki i podataka.

Za svakako igrača koji se našao među najboljih 11 u formaciji 4-3-3. Sve polazi od golmana Hrvatske, Livakovića koji je turnir zaključio s 25 obrana, skinuo je na raspucavanjima četiri penala. U zadnjoj liniji su Hakimi - Marquinhos kao desni stoper, do njega je Gvardiol, dok je lijevi bek Theo Hernandez. Po brojkama Marokanac Hakimi je odradio 26 uspješnih startova, dok je Marquinhos kompletirao 349 od 365 dodavanja.

U periodu je Marquinhos bio na terenu, Brazilci su svojim protivnicima dopustili tek 32 udarca na gol. Igrač za kojim je poludjela nogometna Europa, Joško Gvardiol je po Opti imao igrač s najviše očišćenih situacija na Mundijalu (37), najviše iznošenja lopti (202) i igrač s najviše osvojenih lopti od svih stopera (48). Posljednji u ovom društvu je Francuz Theo Hernandez koji se može pohvaliti da je najviše od svih bekova kreirao prilika svojim suigračima (11).
Što se tiče veznog reda Bruno Fernandes je desno, Aurelien Tchoumanei u sredini, dok je lijevo Antoine Griezmann.

Fernandes je treći po broju golova i asista, Tchoumanei je imao najviše presječenih lopti (14) uz 91% uspješnosti dodavanja (425/468). Kakav je turnir odigrao Antoine Griezmann najbolje potvrđuje brojka od 22 kreirane prilike za svoju suigrače. Surovo dobra je ta napadačka trojka u ovoj formaciji. Uz golove koje je postigao (7), 32 puta je šutirao prema golu, iskreirao 17 prilika iz otvorene igre, te je izborio 22 prekršaja. To je sve napravio Messi. Lijevo je naravno Mbappé (osam golova, 25 uspješnih driblinga i najviše dodira u suparničkom kaznenom prostoru, 69).

U vrhu napada je Julian Alvarez koji je zabio četiri gola, prvi ispod 23 godine, nakon Gonzala Higuaina 2010. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close