Uoči Belgije

Objavljen popis Vatrenih: Udarna postava

Pravi je raritet činjenica da Zlatko Dalić nije ništa mijenjao u odnosu na prošlu utakmicu kada su slavili pobijedivši Kanadu.
Sport / Qatar 2022 | 01. 12. 2022. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska u četvrtak od 16 sati igra ključnu utakmicu za prvo mjesto u skupini protiv uzdrmane ekipe Belgije. Pobjedom bi naša momčad mogla izborili čelnu poziciju i, nadajmo se, lakšeg suparnika u osmini finala svjetskog prvenstva.

Večernji.hr objavio je  sastav za okršaj protiv crvenih vragova, a pravi raritet je činjenica da Zlatko Dalić nije ništa mijenjao u odnosu na prošlu utakmicu kada su slavili pobijedivši Kanadu.

Naravno, pobjednički sastav ne iziskuje promjene, no izbornik je redovito uvodio nova rješenja čak i u Rusiji 2018. godine kada smo postali svjetski viceprvaci.

Sada je pronašao postavu koju možemo nazvati udarnom, riješio je dileme na desnom krilu, a za sada i na stoperskoj poziciji te konačno i u vrhu napada, gdje je od oproštaja Marija Mandžukića izrotirao sve što je imao i izmišljao špicu reprezentaciji.

Svaki protivnik iziskuje posebnu pripremu i reakciju, ali Hrvatska je najopasnija kad nametne svoju igru i zato je važno da se zna tko ga na terenu predstavlja. Konačno znamo kako izgleda standardna, najopasnija Hrvatska na najvećem turniru na svijetu, a kostur će zadržati i u budućnosti nakon tihe, ali uspješne smjene generacija koju Dalić provodi od Rusije.

Dakle, početni sastav zapravo je preslika s prošlog susreta, a bit će ovakav: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Brozović, Modrić, Kovačić – Kramarić, Perišić, Livaja. U prijevodu, Dalić ide s isprobanom varijantom i Livajom u vrhu napada te Kramarićem kao svojevrsnom lutajućom špicom.

Dobra je vijest da su svi spremni te da svi redovito treniraju, probleme s ozljedama imali su Domagoj Vida i Nikola Vlašić, ali to je pitanje prošlosti i mogu dati svoj maksimum ako dobiju priliku s klupe.

Kopirati
Drag cursor here to close