Elfath dijeli pravdu

Nije se baš proslavio na SP-u, a sada sudi Hrvatskoj

Glavni sudac će biti Ismail Elfath, Amerikanac marokanskog porijekla, koji se nije baš proslavio na utakmici Gane i Portugala, dosudivši dvojbeni penal nad Ronaldom.
Sport / Qatar 2022 | 03. 12. 2022. u 22:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fifa je u subotu objavila imena sudaca koji će dijeliti pravdu na utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Japana.

Glavni sudac će biti Ismail Elfath, Amerikanac marokanskog porijekla, koji se nije baš proslavio na utakmici Gane i Portugala, a pomoćnici će mu biti Corey Parker i Kyle Atkins (obojica Amerikanci), dok će četvrti sudac biti Mustapha Ghorbal (Alžir).

Podsjetimo, Portugal je pobijedio Ganu 3:2, a vodeći gol Portugala postigao je Cristiano Ronaldo iz vrlo dvojbenog kaznenog udarca.

Izbornik Gane Otto Addo bio je razočaran suđenjem Ismaila Elfatha.

"To je stvarno bila pogrešna odluka. Moj igrač je dotaknuo loptu. Ne znam zašto se VAR nije uključio. Neobjašnjivo. Sudac nam nije bio naklonjen", rekao je Addo, a s time se složio i sudački ekspert Marijo Strahonja.

"Kazneni udarac je pogrešno dosuđen. Potpuno je jasno da se radi o minimalnom kontaktu, Ronaldo je inscenirao taj kazneni udarac. Bilo je previše pogrešaka u suđenju za ovu razinu nogometa. Gledajte lijevo rame Ronalda, kako se baca. Ovo je toliko daleko otišlo da je ovo rušenje imidža nogometa", rekao je Strahonja u HRT-ovoj emisiji Qatari.

Vatrenima je Elfath dosad već jednom sudio, u prijateljskom susretu protiv Perua u kojemu su poraženi sa 0:2 na Hard Rock stadionu u SAD-u 2018.

Prije dvije godine je proglašen za najboljeg suca u MLS-u, a u srpnju prošle godine sudio je na tri utakmice na Olimpijskim igrama u Tokiju, uključujući četvrtfinalni ogled između Japana i Novog Zelanda.

Elfath je izabran kao jedan od dvojice sudaca iz CONCACAF- a za Afrički kup nacija 2021. održan u Kamerunu od 9. siječnja do 6. veljače 2022.

Elfath je također ostao u sjećanju ljubitelja nogometa kao sudac koji najljubaznije pokazuje crveni karton. Kamerunac Aboubakar, strijelac pobjedonosnog gola protiv Brazila, to ponajbolje zna...

Kopirati
Drag cursor here to close