Tužna statistika

Na gradilištima stadiona u Katru poginulo između 400 i 500 stranih radnika

Prema dosadašnjim službenim podacima organizatora Svjetskog prvenstva, tri osobe su poginule na gradilištima stadiona u Kataru.
Sport / Qatar 2022 | 29. 11. 2022. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tajnik organizacijskog odbora Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru Hasan al-Tawadi u intervjuu za britanski televizijski kanal Talk TV govorio je o stotinama poginulih stranih radnika u vezi sa Svjetskim prvenstvom u Katru.

Prema dosadašnjim službenim podacima organizatora Svjetskog prvenstva, tri osobe su poginule na gradilištima stadiona u Kataru.

''Procjena je 400, između 400 i 500. Nemam točan broj'', rekao je Al-Tawadi na pitanje o stvarnom broju radnika migranata koji su umrli od posljedica njihovog rada na Svjetskom prvenstvu.

Međutim, organizacijski odbor još nije dao službene podatke o ukupnom broju radnika migranata koji su umrli u vezi sa SP.

Senzacionalan izvještaj britanskog Guardiana s početka prošle godine govorio je o više od 6.500 mrtvih radnika iz pet azijskih zemalja na gradilištima u Emiratu u posljednjih deset godina. Katar je uvijek demantirao ove informacije.

Al-Tawadi je u razgovoru još jednom istaknuo katarske reforme koje su, prema njegovim riječima, posljednjih godina značajno poboljšale uvjete za rad radnika na gradilištima SP.

Mnogi europski nogometni savezi zalažu se za osnivanje kompenzacijskog fonda za radnike migrante u Kataru i za osnivanje njihovog centra u Dohi, prenosi STA.

Kopirati
Drag cursor here to close