Nakon Maroka...

Modrić: Imamo još dvije utakmice...

Jedinu ozbiljnu priliku u prvom dijelu susreta imali su Hrvati u posljednjim minutama sudačke nadoknade prvog poluvremena kada su u prilici bili Vlašić i Modrić, ali rezultat ostaje nepromijenjen.
Sport / Qatar 2022 | 23. 11. 2022. u 13:11 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imamo još dvije utakmice da prođemo skupinu, kazao je nakon remija s Marokom u izjavi za HTV kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

U dvoboju 1. kola F skupine Svjetskog prvenstva hrvatski nogometaši su u Al Khoru odigrali bez golova, 0-0, protiv Maroka.

"Dosta teška utakmica, imali smo neke šanse, ali nismo uspjeli zabit. Imamo još dvije utakmice da prođemo skupinu. Htjeli smo otvorit prvenstvo s pobjedom, ali nije išlo. Mislim da će nam sada biti lakše", kazao je Modrić.

U dosta neatraktivnom meču ipak je Hrvatska imala nešto bolje prilike od Marokanaca, koji su svoje šanse tražili uglavnom iz kontranapada.

Jedinu ozbiljnu priliku u prvom dijelu susreta imali su Hrvati u posljednjim minutama sudačke nadoknade prvog poluvremena kada su u prilici bili Vlašić i Modrić, ali rezultat ostaje nepromijenjen.

Početak drugog poluvremena donio je dosta izjednačenu igru na terenu, iako je Hrvatska težila ka nešto većem posjedu lopte. Maroko je u drugom poluvremenu igrao ofanzivnije što je ovoj reprezentaciji donijelo nekoliko prilika za postizanje gola.

Dvije najveće prilike za obje reprezentacije u drugom poluvremenu desile su se na samom početku drugog dijela susreta. Prvo je za Maroko odličnu priliku propustio Mazraoui, a samo dva minuta kasnije odličan Lovrenom udarac krajnjim naporima zaustavila je odbrana Maroka.

Drugo poluvrijeme također je prikazalo tvrdu, discipliniranu i defanzivno orijentiranu igru. Kako je vrijeme prolazilo Hrvatska je pojačavala napade, međutim odbrana protivnika je bila na visini zadatka pa nije bilo većih prilika za aktualne viceprvake svijeta.

U drugom kolu, u nedjelju 27. studenoga u 17 sati, Hrvatska igra s Kanadom.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close