Katar 2022.

Lewandovski zabio prvi put na SP, Messi matirao Ochou

Messi je svojim pogotkom došao do osmoga gola na svim Svjetskim prvenstvima izjednačivši se sa Maradonom.
Sport / Qatar 2022 | 27. 11. 2022. u 07:38 Bljesak.info | K. Ćulum

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajno drugo kolo grupe C donijelo nam je dva sjajna meča gdje smo zaista mogli uživati u pravoj nogometnoj idili. Lewandovski je napokon zabio na Svjetskome prvenstvu za Poljsku, a Argentina je pobjedom isprala gorak okus poraza od Saudijske Arabije.

Poljska – Saudijska Arabija

Lewandovski je sa svojim golom danas, odnosno 77 u dresu Poljske ušao u top deset vodećih strijelaca u muškome nacionalnome nogometu. Deseto mjesto djeli sa legendarnim Brazilcem Peleom koji je u 92 nastupa sakupio također 77 golova. Već idući meč protiv Argentine može loviti deveto i osmo mjesto na popisu najboljih strijelaca.

Meč gdje se je očekivala dobra utakmica ispunila je naša očekivanja. Mrežu je načeo Piotr Zieliinski golom u 39' na asistenciju Lewandovskoga. Nedugo nakon sjajnog gola na drugoj strani terena faul je napravljen u 16 metara te se je VAR morao oglasiti da dosudi penal za Saudijsku Arabiju, izvođač je bio Al Dawsari koji gađa lijevo no golman Poljske Szczesny  sjajno predviđa stranu i brani udarac sa 11 metara.

Drugo poluvrijeme nam donosi opasne napada i jedne i druge momčadi, Saudijci su još jednom pokazali da znaju igrati nogomet te da njihova pobjeda protiv Argentine nije bila slučajna, napadali su konstantno no obrana Poljske je ipak izašla na kraj sa njima. Poljaci su svoje prilike imali preko Milika i Lewandovskoga, no pitanje pobjednika je riješeno golom u 82' kada Lewa pogađa te zabija svoj prvi gol na Svjetskim prvenstvima, imao je još sjajnu priliku pred sami kraj no pokušaj loba nije uspio . Poljska dolazi do svoja prva tri boda u grupi te se trenutno nalazi kao lider skupine sa četiri boda, s obzirom da imaju remi odnosno iz prve utakmice sa Meksikom dok je Argentina prosula bodove protiv Arabije.

Argentina - Meksiko

Messi je svojim pogotkom došao do osmoga gola na svim Svjetskim prvenstvima izjednačivši se sa Maradonom, a sa svojom asistencijom postao je prvi igrač ikada koji je asistirao na pet Svjetskih prvenstava. Zanimljivosti radi Messiju je ovo 21 meč na SP gdje je zabio osam golova, dok je Maradona ostao na osam golova također u 21 meču. Messi ima priliku oboriti ovaj rekord već u srijedu protiv Poljske te učiniti ponosnim pokojnoga Diega Maradonu.

Argentina je morala ovdje ići na pobjedu jer da nisu uzeli sva tri boda mogli su već početi pakirati kofere. Prvo poluvrijeme nam nije donijelo nikakve šanse, nikakve ozbiljne prilike, bilo je par napada koji su se mogli okarakterizirati kao polu pokušaji. U drugome poluvremenu nastavila se sterilna igra obje momčadi, Meksiko je još više napora uložio u obrambeni blok te su izolirali Argentinske igrače, pritiskali ih i činili da rade pogreške.

Taj plan je imao svoju učinkovitost do 64' kada Lionel Messi doktor svoga zanata uzima loptu te sa ruba šesnesterca kroz malo prostora koji je stvorio šutira loptu po podu koja odlazi u donji desni kut pored nemoćnog Ochoe. Sjajan potez kojeg su dostojni samo velikani, kada tako matirate jednog Ochou koji svako SP postane ''Meksička hobotnica'' znate da je gol bio zlata vrijedan. Nakon ovoga gola Argentina je proigrala no Meksiko je još više igrao tu defenzivnu rolu. Napadala je Argentina jer su morali doći do drugoga gola da se lakše diše te da u što boljoj formi dočekaju Poljsku. Minuta je 87' Enzo Fernandez jedan od izmjenjenih igrača primio je loptu, zavarao ''lažnjakom'' svoga ''čuvara'' malo loptu pomakao udesno te pod prečku sjajno zabio gol, Messi mu je asistirao a ovaj gol je jedan od najljepših za sada na turniru. Utakmica je završila rezultatom 2-0 te su s ovom pobjedom ipak malo optimističniji pred sraz sa Poljskom jer se krah kao onaj protiv ''Zelenih Sokolova'' više ne smije desiti na prvenstvu ako žele otići do kraja.

Trenutno stanje

Stanje u grupi C nakon odigranog drugog kola je zaista zanimljivo. Prva je Poljska sa četiri boda, prate ih Argentinci sa tri boda, zatim slijedi Saudijska Arabija koja također ima tri boda a zadnji je Meksiko sa jednim bodom zaista moraju puno bolje jer je ovakav defenzivni nogomet kriminalan. U idućem kolu Argentina odmjerava snage sa Poljskom dok Saudijska Arabija ide na Meksiko.

Otvorene su sve šanse te još svi mogu proći, zanimljivosti radi Meksiko koji je zadnji sa jednim bodom i dalje može proći ako pobjedi Arabiju a Argentina izgubi od Poljske, tada bi imali četiri boda te se nalazili kao drugi u skupini. Sve je još otvoreno te će nam iduće kolo koje se održava srijedu reći konačne putnike u daljnju fazu natjecanja. Obje utakmice se odigravaju u 20:00 sati. Prema kladionicama Meksiko je favorit sa kvotom od 1.70 prema onoj na Arabiju od 5.0 , dok je Argentina debeli favorit sa kvotom od 1,45 za razliku od Poljske koja ima kvotu 7.0. Svaki nogometni fan se veseli raspletu ove grupe jer kao što je već napisano sve je moguće. Nek' se igra dobar nogomet, a za ostalo ćemo lako!

Kopirati
Drag cursor here to close