Bijelo-crvena, polja Hrvatska

Kramarić: Nije isto otići kući kao pobjednik ili kao gubitnik

Sport / Qatar 2022 | 15. 12. 2022. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon poraza u polufinalu od Argentine, hrvatska reprezentacija ima još jedan pokušaj za osvajanje medalje na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Susret za treće mjesto protiv najugodnijeg iznenađenja svjetskog prvenstva, Maroka. "Lavovi s Atlasa" otvorili su World Cup upravo utakmicom protiv Hrvatske, dvoboj na Al Baytu završio je bez golova.

Ovoga puta nema prilike za popravak, nakon ove utakmice jedini će kući s medaljom, a drugi bez nje. Hrvatska već ima broncu iz Francuske 1998. godine i srebro iz Rusije od prije četiri godine, dok je Maroko već samim ulaskom u polufinale napravio najveći uspjeh ne samo u svojoj, već i povijesti afričkog nogometa. 

"Ne iznenađuje me što su tako daleko dogurali. Dobra su ekipa, tvrda, dobro organizirani, imaju talentirane igrače. Dat će život za tu medalju, oni se nalaze u sličnoj situaciji kao i mi 1998. godine. Bit će slična utakmica kao i prva, bit će to utakmica borbe i strpljenja. Pokazali su da se mogu nositi s najvećim ekipama kao što je Francuska. Možda će odlučivati individualna kvaliteta," kazao je hrvatski napadač Andrej Kramarić.

Kramarić je naglasio kako je ispred "Vatrenih" jedna od najvećih utakmica u povijesti.

"Moramo biti svjesni da je to povijesna utakmica, pitanje kada će se opet ponoviti. Moramo iskoristi ovakvu priliku. Ovo će biti utakmica za njihov život, bacat će se na glavu kao nikada u životu. Ako osvoje medalju postat će junaci u svojoj zemlji. Mi ćemo igrati isto tako, imamo puno mladih igrača koji žele pričati svojoj djeci da su osvojiti medalju," dodao je napadač Hofenheima.

Prisijetio se i 1998. kada su "Ćirini sinovi" osvojili broncu.

"Sjećam se tih dana. Cijelo prvenstvo se ne zaboravlja, donijelo je veselje cijelom narodu. Sjećam se kako sam skakao od sreće po ulici, bila je to neopisiva sreća. Ovo je povijesna utakmica, možemo učiniti sretnim nove generacije."

Ispored hrvatskih igrača je već sedma utakmica na prvenstvu, Kramarić je odgovorio imaju li snage.

"Osjećam se top, nisam umoran. Pun sam energije i motivacije. Žao mi je što prvenstvo završava i što nema više utakmica. Nije kraj sezone, nismo fizički i psihički izmoreni. Spreman sam."

Dodao je kako mu je prva uspomena na Rusiju zagrebački doček, prenosi Hina.

"Prva uspomena na Rusiju je doček. Plakali smo, veselili smo. To je oslikalo cijelo prvenstvo. Nije isto otići kući kao pobjednik ili kao gubitnik. Dat ćemo sve od sebe da uzmemo medalju. Doček će biti, ali nije isto vratiti se kao pobjednik ili gubitnik. Nadam se da će se ljudi veseliti."

U subotu bi hrvatski kapetan Luka Modrić mogao odigrati svoju posljednju utakmicu na svjetskim prvenstvima.

"Svi znamo što je Luka učinio, hvala kapetanu za sve što je napravio za Hrvatsku i za nogomet. Za cijeli svijet i za malu Hrvatsku. Poznavajući ga nisam siguran da mu je ovo zadnje. On će ostati besmrtan, velika je čast igrati i učiti uz njega. Sve je uz njega lakše, on čini nogomet jednostavnijim. Nada se da će ti dani što sporije prolaziti," poručio je Kramarić na kraju.

Kopirati
Drag cursor here to close