Još se traže

Izbornik Belgije: Mentalno nismo spremni za Svjetsko prvenstvo!?

Belgiju je u Kuvajtu porazio Egipat 2:1, što nije dobro sjelo prvom belgijskom vrataru Thibautu Courtoisu, ali ni ostalim igračima. Posebno je izbornik Martinez bio kritički raspoložen...
Sport / Qatar 2022 | 19. 11. 2022. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se radilo samo o prijateljskoj utakmici, nitko u taboru Belgije nije bio zadovoljan porazom od Egipta 2:1. Izbornik Martinez čak govori o nespremnosti ekipe za najveću svjetsku smotru.

Belgiju je u Kuvajtu porazio Egipat 2:1, što nije dobro sjelo prvom belgijskom vrataru Thibautu Courtoisu.

"Ne trebaju nam utakmice za poboljšanje, ovo je sada stvar taktike i analize. Nismo dobro radili ono što smo trebali. Igramo protiv suparnika s brzim napadačima, bit će teško. Ako ne budemo bolji, ispast ćemo u skupini. Ako budemo dobri, možemo imati dobar turnir", rekao je vratar madridskog Reala za belgijski RTL, dodajući kako je ovo ipak prijateljska utakmica.

Nezadovoljstvo nije krio ni izbornik Roberto Martinez:

"Rezultat i naša igra nisu bili na razini očekivanja, ali vjerojatno nam je ovo i trebalo", počeo je Martinez.

"Inače imamo 3-4 tjedna prije Svjetskog prvenstva, što ovaj put nije slučaj. Mentalno mi se čini da nismo spremni za Svjetsko prvenstvo. Malo sam i razočaran jer nismo igrali kao da je Svjetsko prvenstvo. Možda nismo pokazali sve što možemo i iskoristili sve naše mogućnosti. Naš suparnik, koji ne ide u Katar, bio je 100 posto dobar."

Martinez je zaključio, odnosno poručio svojim igračima:

"Moramo se pobrinuti da je svaki igrač spreman za ono što nam treba. Ne možemo ići na ovakav turnir i očekivati uspjeh ako nismo na najboljem nivou".

Belgiju u skupini F očekuju utakmice s Marokom, Kanadom i Hrvatskom.

Kopirati
Drag cursor here to close