Vjerojatni sastav Vatrenih

"Hrvatska protiv Argentine s istom postavom kao protiv Brazila"

Osjećaj slavlja protiv Messija i njegovih suigrača Hrvatima je dobro poznat od prije četiri godine na putu do ruskog finala i bilo bi ga lijepo ponovno iskusiti, kaže reporter HRT-a iz Katara.
Sport / Qatar 2022 | 12. 12. 2022. u 22:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osjećaj slavlja protiv Messija i njegovih suigrača Hrvatima je dobro poznat od prije četiri godine na putu do ruskog finala i bilo bi ga lijepo ponovno iskusiti, kaže reporter HRT-a iz Katara.

"Teško je uspoređivati te dvije utakmice. Ovdje u Dohi preostale su samo četiri reprezentacije, od one 32 koje su krenule u ovu avanturu zvanu Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru. Među njima je i Hrvatska, drugo svjetsko prvenstvo zaredom.

To i dalje zvuči toliko nevjerojatno da jednostavno moramo i dalje ponavljati, da se ne bi slučajno probudili iz ovog sna koji svi živimo. Teško je vući neke paralele osim ova dva čarobnjaka s desetkama na leđima u čijem ćemo međusobnom dvoboju ponovno i sutra uživati i vjerujem, s istim ishodom na kraju, sa slavljem Hrvatske", kazao je HRT-ov Marko Šapit.

Navodi kako s treninga hrvatske reprezentacije stižu dobre vijesti, svi su spremni, svi su bili na treningu. I oni koji su dobivali nešto malo poštede poput Gvardiola i Brozovića, na treningu u ponedjeljak bili su u punom pogonu.

"Umor je sigurno prisutan, čak i da nije bilo ovako naporno kao što je bilo u dvije prethodne utakmice, bilo bi tog umora, ali umor u polufinalu jednostavno ne može biti faktor koliko je to važna i velika utakmica".

On pretpostavlja da će Dalić u polufinalni dvoboj s Argentincima krenuti s istom početnom postavom koja je krenula protiv Brazila. To znači da bi Kramarić ponovno bio u vrhu napada, a na desnoj strani bi od prve minute krenuo Pašalić.

Očekivani sastav Hrvatske: Livaković, Juranović, Sosa, Gvardiol, Lovren, Brozović, Kovačić, Modrić, Pašalić, Kramarić, Perišić

Prije četiri godine u Rusiji završilo je sa sjajnih, velikih 3:0 za Hrvatsku. No, to je bila tek jedna utakmica grupne faze, ali utakmica u kojoj je pobjeda Hrvatskoj dala zalet za ono što je kasnije napravila u Rusiji. Ovdje vjerujemo ponovno u pobjedu i odlazak u novo finale, podsjetio je Šapit.

"Po talentu su jako blizu Brazilcima, igraju još čvršće, agresivnije i energičnije. Čim imate Messija u svom sastavu, ne možete zaostajati za nikim na svijetu, pa tako ni za Hrvatskom", kaže HRT-ov novinar.

Kopirati
Drag cursor here to close