Rasplet

Danas ćemo doznati posljednja dva sudionika osmine finala

Danas je posljednji dan grupne faze Svjetskog nogometnog prvenstva te ćemo saznati posljednja dva sudionika osmine finala iz skupina G i H. Brazil i Portugal su sigurni, no za preostala dva mjesta je velika konkurencija.
Sport / Qatar 2022 | 02. 12. 2022. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U skupini H, koja se igra od 16 sati, Portugal igra protiv Južne Koreje, a Urugvaj protiv Gane.

Uoči zadnjeg kola vodeći je Portugal sa šest bodova, druga je Gana s tri, a slijede Južna Koreja i Urugvaj s jednim bodom.

Gana je, ako pobijedi Urugvaj, sigurna u prolaz i ima jasnu situaciju pred sobom, a vjerojatno bi joj dovoljan mogao biti i bod, uz uvjet da Korejci ne iznenade Portugalce.

U skupini G, koja se igra od 20 sati, vodi Brazil sa šest bodova, druga je Švicarska s tri, a slijede Kamerun i Srbija s po jednim bodom.

Brazilci igraju protiv Kameruna, a Srbi sa Švicarskom. Srbiji protiv Švicaraca igra samo pobjeda, no ni s njom nisu sigurni ako Kamerun iznenadi Brazil, koji će vjerojatno igrati s rezervnom postavom.

Švicarskoj bi dovoljan za prolazak trebao biti i bod protiv Srbije, uz uvjet da u drugom susretu Brazil pobijedi. Kamerun dalje vodi samo pobjeda nad prvom momčadi skupine, ali potrebna mu je i pomoć Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close