Pobjeda Hrvatske

Dalić: Nikad ne podcjenjujte Hrvate

''Velik je rezultat ući među najboljih osam reprezentacija svijeta'', kazao je.
Sport / Qatar 2022 | 05. 12. 2022. u 19:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Moram čestitati dečkima. Ovo je povijesni rezultat'', kazao je Zlatko Dalić nakon fantastične pobjede Hrvatske u susretu s Japanom.

''Mislim da smo dobro i borbeno odigrali. Velik je rezultat ući među najboljih osam reprezentacija svijeta. Prvih pola sata smo imali kontrolu, ali smo sami sebe doveli u probleme. kad smo dobili gol, odlučili smo malo više preskakati igru. Japanci su nas podcijenili i to im je bila greška. Mislili su da će lako protiv nas. Nikad ne podcjenjujte Hrvate. Primili smo gol iz prekida, što nismo jako dugo. taj nas je gol uneredio. Naši igrači su istrčali sjajnu utakmicu protiv protivnika koji je pobijedio Njemačku i Španjolsku", rekao je Zlatko Dalić.

Foto:Anadolija / Hrvatska -Japan

Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru boljim izvođenjem jedanaesteraca od Japana. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u penalima je junak bio Dominik Livaković, koji je čak triput zaustavio udarce Japanaca. Pogodak za Hrvatsku u regularnom dijelu utakmice zabio je Ivan Perišić, a za Japance Daizen Maeda.

Luka Modrić kazao je kako ga sve ovo podsjeća na Rusiju.

"Mi ne možemo bez drame. Sretni smo jer smo prošli. Japanci su stvarno neugodni. Trkački su odlični. U prvom dijelu smo imali dobre šanse koje nismo zabili. No pokazali smo opet karakter i došli do penala, gdje je Livi bio čudo danas.

Hrvatska reprezentacija će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv boljeg iz ogleda Brazila i Južne Koreje, koji igraju večeras od 20 sati. Brazil je veliki favorit u toj utakmici, a još i prije prvenstva bio je glavni favorit za osvajanje turnira.

Kopirati
Drag cursor here to close