Penali opet sretni

Hrvatska izbacila Brazil i ušla u polufinale Svjetskog prvenstva!

Hrvatska reprezentacija napravila je još jedno čudo. Hrvati su nakon raspucavanja jedanaesteraca izbacili najvećeg favorita Svjetskog prvenstva, Brazil, i igrat će polufinale Svjetskog prvenstva!
Sport / Qatar 2022 | 09. 12. 2022. u 18:47 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći put u svojoj povijesti Hrvatska će igrati polufinale Svjetskog prvenstva. Iako je bila u podređenom položaju protiv Brazila, hrvatska reprezentacija još jednom je pokazala odlučnost i da ju je skoro nemoguće pobijediti.

Brazil je bio bolja momčad, imao je više prilika, ali Hrvatska je sjajnom obranom odvela utakmicu u produžetke. U prvom produžetku Brazilci su napokon poveli s 1:0, no tek krajem drugog Hrvatska je krenula odlučnije i to joj se isplatilo.

Strijelac za 1:1 bio je osporavani Bruno Petković, na asistenciju Mislava Oršića. 

I kada se ušlo u jedanaesterce jednostavno je bilo za očekivati da će proći Hrvatska. Livaković je skinuo jedanaesterac Rodryga, a kada je Marquinos pogodio vratnicu počelo je veliko slavlje hrvatskih navijača u Kataru, Hrvatskoj, ali i Bosni i Hercegovini.

Hrvatska je većim dijelom utakmice bila u najmanju ruku ravnopravan protivnik Brazilu, premda su Brazilci imali bolje šanse za postizanje gola.
 
U prvom poluvremenu sjajni Joško Gvardiol blokirao je udarac Viniciusa, dok se u drugom dijelu istaknuo Dominik Livaković. Hrvatski vratar u dva navrata spašavao je svoja vrata, jednom nakon udarca Richairlsona, a drugi put nakon što je loptu prema njegovoj mreži skrenuo Gvardiol. 
 
Livaković je u akciji bio i u 76. minuti kada je obranio udarac Neymara, te četiri minute kasnije kada je zaustavio i Paquetin šut. I premda je Brazil imao osam šuteva u okvir gola, a Hrvatska nijedan, utakmica je otišla tamo gdje su Hrvati najviše željeli biti - u produžetke. 
 
 
I u dodatnih 30 minuta gledala se ista slika - Brazil je napadao, a Hrvatska se odlično branila, no u 103. minuti Vatreni su imali prvu pravu priliku. Bruno Petković je sjajno napravio višak i proigrao Marcela Brozovića, ali ovaj šutira preko vrata. 
 
I onda kada se čekao kraj prvog produžetka, Brazil je zabio. Neymar je odigrao dupli pas s Paquetom, zaobišao Livakovića i pogodio za ogromno slavlje igrača i navijača u žutom.
 
Brazil je nakon gola stao, pokušavao čuvati rezultat i to im se osvetilo. Mislav Oršić probio je po lijevoj strani, poslao loptu za svog suigrača iz Dinama Petkovića, a ovaj pogodio za 1:1 u 117. minuti!
 
 
U raspucavanju je Livaković odmah skinuo udarac Rodrygu i olakšao suigračima, a redom su pogađali Vlašić, Majer, Modrić i Oršić, a na kraju je utakmicu zaključio Marquinos pogodivši vratnicu.
Kopirati
Drag cursor here to close