Inaki i Nico Williams

Braća na suprotnim stranama

Inaki je prošle sezone oborio rekord španjolske lige po broju uzastopnih nastupa (203), ali ga u reprezentaciji Španjolske nema od 2016. godine, pa je sada odlučio prihvatiti poziv Gane.
Sport / Qatar 2022 | 16. 11. 2022. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od zanimljivih priča ovog Svjetskog prvenstva su svakako braća Inaki i Nico Williams suigrači u Athletic Bilbau na ovom SP će zaigrati za dvije različite reprezentacije u Kataru. Cimeri cijeli život, suputnici u putovanju koje nije bilo nimalo lako u njihovim privatnim životima. Putovanju prema vrhu.

Braća koja su rođena u Gani, na ovom turniru će igrati za Ganu i Španjolsku. Inaki će nositi dres Gane, Nico je dobio poziv Luisa Enriquea. I nije isključeno da se susretnu nokaut fazi, tamo negdje u četvrtfinalu.

Inaki je prošle sezone oborio rekord španjolske lige po broju uzastopnih nastupa (203), ali ga u reprezentaciji Španjolske nema od 2016. godine, pa je sada odlučio prihvatiti poziv Gane. S druge strane Nico je debitirao za repku protiv Švedske, već u drugoj utakmici protiv Portugala u okviru Lige nacija asistirao je Alvaru Morati za gol.

" Već imam 28 godina, igrao sam za mladu reprezentaciju, debitirao sam s Del Bosqueom pre Eura 2016, ali nije mi bilo suđeno da igram na velikom turnir. Sada mi se ukazala prilika s Ganom. Predsjednik i trener su mi to predložili prije nego što se Gana plasirala na Svjetsko prvenstvo. Rekao sam im da moram razmisliti o tome, razmisliti i razgovarati o tome s ljudima koje volim." pojasnio je Inaki.

"Kada je Nico saznao da će biti na Svjetskom prvenstvu, naši suigrači su ga zagrlili, bio sam oduševljen Ostvarujemo snove koje nitko od nas prije nekoliko godina ne bi mogao ni zamisliti. Igrat ćemo Svjetskom prvenstvu", prisjetio se Inaki.

Braća su prije određenog vremena putovala u Ganu, njihov rodni grad gdje su vidjeli puno dječaka, mladih momaka koji rade u poljima. Inaki se okrenuo prema Nicu i rekao:

" Prokletstvo, Nico, da nije bilo naših roditelja, mogli smo biti na njihovom mjestu. Moramo biti zahvalni svojim roditeljima".

Naravno braća Williams nisu prva koja će na velikom takmičenju igrati jedan protiv drugog. Tu su naravno Jérôme i Kevin-Prince Boateng. Prvi je nastupao za Njemačku, drugi za Ganu. Bilo je i braće koja su igrala za isti reprezentaciju.

Tu su tri brata Palacios, Wilson, Johnny i Jerry koji su igrali za Honduras u Južnoj Africi 2010. godine. Gana ima i svoju braću Andrea i Jordana Ayewa, sinove Abedija Pelea. Jordan i Andre će igrati zajedno s Inakijem. Yaya i Kolo Toure su branili boje Obale Bjelokosti na SP 2014. godine, Jonathan Giovani dos Santos Meksika u Rusiji, baš kao Eden i Thorgan Hazard.

Nizozemska se baš može pohvaliti da je imala svoju braću. Prvo sedamdesetih Renea i Willyja van de Kerkhof, osamdesetih
Erwina i Ronalda Koemana, pa devedesetih Franka i Ronald de Boera.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close