Goman Seville zaustavio Španjolce

Bono odveo Maroko u povijest

Niti jedan od Španjolaca nije oprobao šutirati jako, visoko, šutirali su isto kao Japanci dobrim dijelom. Simon jeste obranio udarac Benouna. Sabiri, Ziyech i Hakimi hladnokrvno, Panenkom odvode Maroko u četvrtfinale.
Sport / Qatar 2022 | 06. 12. 2022. u 20:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća senzacija u nokaut fazi takmičenja. Sve ono što su propustili 1986. godine, sve što im se dogodilo u Francuskoj 1998. godine, Marokanci su naplatili večeras protiv Španjolske. Za svoju najveću pobjedu u povijesti.

Španjolska će sa svojom tiki taka igrom morati pričekati neko novo takmičenje. Nakon osvojenog naslova prvaka svijeta u Južnoj Africi, Španjolci su jednom eliminirani u grupnoj fazi, dva puta u osmini finala. U suštini, sve što je Španjolska napravila u posljednjih 12 godina, jeste polufinale Europskog prvenstva prošle godine.

Marokanci su odigrali kako su mogli. Maksimalno borbeno, čvrsto defenzivno, uz dva bloka koja su spuštala kako se bližio kraj utakmice sve niže, pogotovo u produžetku. Španjolci su imali očekivano posjed, gradili su igru, u svom stilu, kombiniranja kroz koja se traži neka propust u obrani protivnika, neka greška, pad koncentracije.

Ako je protivnik spreman, prije svega psihološki za jednu takvu utakmicu onda Španjolska ima problema. U prvom dijelu, vrijedi izdvojiti priliku Hakimija koji je iz slobodnjaka šutira zamalo preko gola. Tek u 26.minuti prolazi jedno dodavanje za Albe za Asensija, ali ovaj šutira u vanjski dio mreže. Sedam minuta poslije opasno je pred golom Španjolaca, ide u jedno natrčavanje Mazraoui, ali pravo u Simona.

Do kraja prvih 45 minuta, još jednom će Maroko zaprijeti, Aguerd je mogao i bolje na centaršut Boufala. Španjolci su ostali dužni u prvom dijelu. U drugom dijelu su pojačali malo pritisak, gledamo pokušaje Olma iz prekida, pa Morate na devet minuta prije kraja, pa još jedna Laporta, ali to je bilo premalo za pobijediti Maroko. Kako je utakmica prolazila, Bono je bio sve sigurniji, međutim nije ni Maroko ravnodušan u prvom produžetku, jer recimo vrijedi izdvojiti kada Cheddira pucao ravno po sredini gola.

Na kraju u 120 minuti, posljednji pokušaj Španjolaca Sarabia je pogodio stativu iz kornera i to je to. Drugi put na ovom prvenstvu penali. Sada je novi junak dana golman Seville Bono. Sarabija ide u stativu, dok je Bono zaustavio Solera i Busquetsa.

Niti jedan od Španjolaca nije oprobao šutirati jako, visoko, šutirali su isto kao Japanci dobrim dijelom. Simon jeste obranio udarac Benouna. Sabiri, Ziyech i Hakimi hladnokrvno, Panenkom odvode Maroko u četvrtfinale.

Kopirati
Drag cursor here to close