Nisu ni svjesne koliko su snažne

Baždarević: Srbija i Hrvatska u Katru mogu svima pomrsiti račune

''Ako im se poklope neke stvari i ako budu imali sportske sreće, mislim da oni mogu pomrsiti račune mnogim reprezentacijama'', naveo je.
Sport / Qatar 2022 | 17. 11. 2022. u 15:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:FENA / Mehmed Baždarević 

Legendarni nogometaš sarajevskog Željezničara i bivši izbornik seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević tri dana prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru rekao je da očekuje odlično natjecanje u uvjetima visokog standarda.

Baždarević vjeruje da će na Svjetskom prvenstvu sve proći u najboljem radu, te da najboljim nogometašima svijeta treba samo poželjeti sreću.

Nogometni tron

Smatra da će favoriti za nogometni tron svijeta biti isti kao i na nekoliko prethodnih natjecanja.  

''Mislim da će favoriti za titulu prvaka svijeta biti isti kao i na prethodnim velikim natjecanjima. Tu bih pored reprezentacije Francuske, koju ja favoriziram, uvrstio i reprezentacije Brazila, Argentine i Njemačke'', kazao je Baždarević za Fenu.

Napominje da bi pored očiglednih favorita značajnu ulogu trebale imati i reprezentacije susjedne BiH – Hrvatske i Srbije, koje, po njegovim riječima, „nisu ni svjesne koliko su snažne“.

''Mislim da oni nisu ni svjesni koliko su moćni u ovom trenutku. Ako im se poklope neke stvari i ako budu imali sportske sreće, mislim da oni mogu pomrsiti račune mnogim reprezentacijama'', naveo je.

Reprezentacija BiH

Baždarević dodaje da je presretan što stvari idu na bolje i za reprezentaciju BiH, ali da prema njegovom mišljenju u krovnoj kući bh. nogometa moraju promijeniti način razmišljanja i rada kako bi se pozitivan trend nastavio.

''Moramo drugačije razmišljati i drugačije organizirati stvari u i oko reprezentacije i saveza da ne bi jedne godine bilo dobro a već naredne loše. Trebaju nam bolji uvjeti u domaćem prvenstvu, ali i u samoj reprezentaciji'', zaključio je Baždarević u razgovoru za Fenu.

Kopirati
Drag cursor here to close