Grand Slam

Zverev: Kopao sam do kraja

''Mentalno sam ostao do kraja u ovom meču, mnogi igrači ne bi. Više nema laganih utakmica. Ponekad morate duboko kopati. Ja sam kopao duboko, kopao vrlo duboko.''
Sport / Ostali sportovi | 12. 09. 2020. u 11:05 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napokon je i Alexander Zverev stigao do finala jednog Grand Slam turniru. Jedno vrijeme treći igrač svijeta je stalno bio tu negdje blizu, međutim čekao se njegov iskorak. Zverev je trebao jedan pravi rezultat kako bi potvrdio svoj status. Jednog od ponajboljih igrača iz onog toliko puta spominjanog novog talasa. A svoje prvo veliko finale je izborio nakon preokreta i to kakvog. Španjolac Pablo Carrena Busta je imao sve u svojim rukama, velikih 2:0 u setovima, ali je sve to prokockao.

''Gledam u semafor nakon dva seta i razmišljam. Igrač polufinale Grand Slam turnira, gubiš uvjerljivo, a favorit si. Znao sam da moram jednostavno zaigrati bolje, jer više nisam imao što izgubiti. Koncentrirao sam se samo na naredni set. Ispalo je dobro na kraju. Bilo je blizu, Pablo je zaslužio da bude u finalu koliko i ja. Nekoliko poena je presudilo. Osjećam da u svojoj igri mogu popraviti neke stvari i to mi samo daje samopouzdanje'', rekao je nakon meča Zverev koji je ovaj put ostao čvrst do kraja. Za razliku od nekih mečeva, važnih, kada je poprilično lako "pucao".

''Mentalno sam ostao do kraja u ovom meču, mnogi igrači ne bi. Više nema laganih utakmica. Ponekad morate duboko kopati. Ja sam kopao duboko, kopao vrlo duboko. Ostao je još jedan meč, veliko finale protiv Dominica Thiema, igrača koji je već bio u finalu Roland Garrosa, Australian Opena''.

''Osjećam se odlično, sretan sam zbog ulaska u finale. Ali kao što sam rekao, treba da napravim još jedan korak. Mislim da će biti izuzetno teško. Poprilično sam uzbuđen zbog tog meča'', rekao je na kraju Zverev.

Kopirati
Drag cursor here to close