Korona je 'ubila' sport

Ivan Dodig za Bljesak: Svijet tenisa sigurno više neće biti isti

''Bit će veliki izazov za sve koji su u svijetu tenisa, igrati bez publike i navijača, percepcija sporta bit će potpuno drugačija'', kaže Dodiig za Bljesak.info.
Sport / Ostali sportovi | 06. 08. 2020. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svijet tenisa sigurno neko vrijeme neće biti isti'', kaže za Bljesak.info Ivan Dodig, jedan od najboljih tenisača svijeta u parovima.

S Dodigom smo razgovarali u Čapljini, gdje redovito dolazi na tretmane u Fizioterapiju Sušac, a gdje nam je rekao kako je pandemija koronavirusa, koja je paralizirala svijet, uvelie utjecala na tenis, ali i na sport općenito.

''Nitko od nas nije naviknuo na ovolike pauze, meni osobno je ovo najveća pauza u karijeri. Sve nas je ovo iznenadilo. S jedne strane može doći dobro da se tijelo odmori i obnovi, a s druge strane moramo voditi računa o tome da ostanemo u formi i da smo spremni kada krene natjecateljski ritam, što će biti teško'', ističe ovaj proslavljeni tenisač iz Međugorja.

Veliki izazov za svijet sporta

''Bit će veliki izazov za sve koji su u svijetu tenisa, igrati bez publike i navijača, percepcija sporta bit će potpuno drugačija'', kaže Dodiig za Bljesak.info.

Osobno mu je, kaže, prekid u jednu ruu dobro došao.

''Iskoristio sam pauzu da što više vremena provedem s obitelji i da se svi zajedno odmorimo od jednog brzog ritma života koji inače imamo. S one sportske strane za mene osobno je ovo veliki šok. Ako gledate tenis možete reći da je jednostavan, ali je onaj komplicirani dio ljudima nevidljiv - česta putovanja, sati i sati u zrakoplovu, putovanje s kontinenta na kontinent'', dodaje Ivan.

Foto: Bljesak.info / Ivan Dodig u Čapljini

Upravo zbog tih čestih putovanja smatra kako će tenis biti zadnji sport koji će krenuti s natjecanjem. 

''Svi iščekujemo odluke i početak sezone, koja će biti kratka, u ovoj godini tu će biti maksimalno par turnira, nakon kojih će se vidjeti kako će se stvari dalje odvijati'', priča nam tenisač koji se trenutno nalazi među 10 najboljih u svijetu kada su u pitanju parovi.

O Adria Touru i ''razapinjanju'' Novaka Đokovića

Za naš portal osvrnuo se i na Adria Tour koji je organizirao Novak Đoković, kao i na kritike koje su upućene prvom reketu svijeta nakon što su se tenisači zarazili.

''U svijetu sporta je puno izazova i bilo je vrijeme da se nešto pokuša napraviti. Novakova ideja i akcija bile su odlične, jer je suština bila pomoći igračima koji su zbog ove pandemije jako oštećeni - dosta njih nema priliku zarađivati, jedan dio će čak prestati igrati tenis... Ta akcija je bila hvale vrijedna, pa stoga ne razumijem zašto su ljudi toliko napadali Novaka i organizatore jer su sve napravili po svim propisanim standardima od strane države. Vjerojatnoća da će tada netko biti zaražen je jednaka ovoj sada. Najveći problem je bio to što su se zarazili igrači, pa se od neke odlične priče bespotrebno napravila tragedija. Općenito, iz tog turnira se može izvući jako puno toga pozitivnog, posebno za igrače, koji su nakon dugo vremena bez natjecanja dobili neku financijsku pomoć i jako su zahvalni na tome'', govori nam Ivan.

Foto: Bljesak.info / Ivan Dodig i Vinko Sušac

Kada su u pitanju njegovi osobni planovi, kaže da još ne planira stati.

''Čekamo još detalje oko toga što će se sve igrati pa da vidim gdje ćemo se prijaviti. Trebali bi krenuti krajem kolovoza sa turnirima u Cincinnatiju, onda bi trebao uslijedit US Open, Madrid je nažalot otkazan ali trebali bi se igrati Rim i Roland Garros, Kina je također otkazana... Sve u svemu bit će tu par turnira, a onda ćemo iščekivati sljedeću godinu. Ovo je sve zajedno puno drugačije nego što je itko mogao očekivati i planirati, moramo se prilagoditi, a ja ću se potruditi biti spreman za te izazove i odigrati na najvišem nivou'', kaže za Bljesak.info Ivan Dodig.

Još neće u mirovinu

O mirovini, dodaje, još ne razmišlja.

''Igrat ću sve dok me zdravlje služi. Igram na najvišem nivou, još sam uvijek među deset najboljih u svijetu u parovima i zaista nemam u planu prekidati karijeru sve dok me zdravlje služi''', kaže nam Ivan.

Osim što je rođenjem, djetinjstvom i rodbinom vezan za Međugorje, posljednjih godina jako je vezan i za Čapljinu.

''U Čapljinu dolazim redovito i Čapljina je zbog Fizioterapije Sušac i Vinka Sušca postala nekako moja baza za pripreme kada je u pitanju zdravlje. Tu radim preglede, jer profesionalni sportaši moraju paziti na svaku sitnicu, a ova ekipa je jako draga i uvijek mi pomognu i dobro se pobrinu za mene. Vinko je sa mnom bio lani i na US Openu i stvorili smo dobro prijateljstvo i super odnos, što mi je posebno drago'', kaže na kraju intervjua za naš portal Ivan Dodig, jedan od najuspješnijih hercegovačkih sportaša.

Kopirati
Drag cursor here to close