US Open

Prvi put dva Hrvata u finalu US Opena: Grand Slam Mati Paviću

Hrvatska se i ove godine može pohvaliti osvajačem US Opena. Mate Pavić u paru s Brazilcem Brunom Soaresom osvojio je Grand Slam turnir u igri parova.
Sport / Ostali sportovi | 11. 09. 2020. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: US Open / Mate Pavić  i Bruno Soares osvajači su ovogodišnjeg US Opena u igri muških parova

Hrvatski tenisač Mate Pavić u paru s Brazilcem Brunom Soaresom osvojio je US Open parova.

U finalu je bio bolji od para koje je jedna polovica još jedan hrvatski tenisač Nikola Mektić koji je nastupao s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom.

Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:5 i 6:3 nakon točno sat i 30 minuta.

Prvi je to put u povijesti US Opena da su u finalu na suprotnim stranama mreže stajala dvojica Hrvata.

Inače, prije točno 50 godina ovaj turnir je u igri parova osvojio legendarni Nikola Pilić. 

Obojica uspješni u igri parova

Paviću je ovo drugi naslov u muškim parovima na Grand Slam turniru. Osvojio je Australian Open 2018. s Austrijancem Oliverom Marachom. S njim je igrao i u finalima muških parova u Wimbledonu 2017. i Roland Garrosu 2018. i oba su puta izgubili.

Osim toga, Pavić je osvojio i dva naslova u mješovitim parovima, 2016. je osvojio US Open s Njemicom Laurom Siegemund, a 2018. Australian Open s Kanađankom Gabrielom Dabrowski s kojom je gubio finala Roland Garrosa 2018. i 2019.

Za Mektića je ovo bio prvi ulazak u finale muških parova na nekom Grand Slam turniru, dosada mu je najveći uspjeh bio polufinale Roland Garrosa 2018. kada je igrao s Austrijancem Alexanderom Peyom.

Ranije ove godine Mektić je osvojio naslov pobjednika na Australian Openu u konkurenciji mješovitih parova s Čehinjom Barborom Krejčikovom, dok je prije dvije godine igrao finale miksa u New Yorku s Poljakinjom Alicjom Rosolskom.

Kopirati
Drag cursor here to close