Švedska pala na penale

Zhamnov: Čeka nas i teška utakmica protiv Finske

"Znali smo da će biti teška utakmica. Rekao sam momcima prije utakmice, morate igrati više od 60 minuta. Mislim da smo zadovoljni kako su momci reagirali danas i sada se želimo maksimalno spremiti za posljednju utakmicu" mišljenja je Zhamnov.
Sport / Ostali sportovi | 18. 02. 2022. u 19:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Branitelji naslova su stigli na korak. Reprezentacija Rusije je nakon debakla u Sočiju, osvojila zlato 2018. godine, pa je osam godina kasnije stigla do finala. U oba slučaja pod imenom ROC. U polufinalu su Rusi savladali Švedsku, boljim raspucavanjem penala 2:1.

U očekivano tvrdoj utakmici, skoro identičnoj onoj u kojoj je Švedska eliminirala Kanadu. Dva gola u regularnom tijeku su došla nakon dekoncentracije i pogreški obrana.

Rusi su prvi poveli, nakon sjajnog poteza Slepysheva, Johansson je teško mogao nešto napraviti. Šveđanima je izjednačenje donio Anton Lander. Nakon produžetka nije bilo golova, pa se pristupilo penalima. Pogađali su Wallmark, Gusev, Nordstrom, Yakovlev, a gol za prolaz Rusa je zabio Gristyuk tek u osmoj seriji.

"Cijela momčad je igrala dobro, jer smo protiv sebe imali jaku Švedsku koja je igrala dobro cijeli turnir. Znali smo da će biti teška utakmica.
Rekao sam momcima prije utakmice, morate igrati više od 60 minuta. Mislim da smo zadovoljni kako su momci reagirali danas i sada se želimo maksimalno spremiti za posljednju utakmicu. Idemo pokušati ponoviti Pyeongchang u nedjelju, iako to neće biti lako. Igramo protiv izuzetno kvalitne reprezentacije kao što je Finska", Alexei Zhamnov.

U subotu u 14 sati igraju za broncu Slovačka i Švedska, a u nedjelju u 5 sati ujutro finale Rusija i Finska.

Kopirati
Drag cursor here to close