Ponovo u finalu nakon Torina 2006. godine

Finska slomila Slovačku za finale

"Znamo da imamo jaku obranu u ovom trenutku, to je naša najveća snaga. Spremni smo za finale, ali ono što moramo popraviti, to je igra u fazi u napadi, moramo igrati više s pakom prema naprijed, moramo umarati svoje protivnike", kaže Sakari Manninen.
Sport / Ostali sportovi | 18. 02. 2022. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi put u svojoj povijesti Finska će igrati u finalu turnira ZOI-a. U Torinu 2006. godine, Finska je preko Amerikanaca i Rusa došla do finala u kojem je poražena od Švedske. U Calgaryju 1988. godine, Finci su bili drugi ali je tada sustav takmičenja bio nešto drugačiji. Ovaj put je u situaciji kakva jeste, prolazak Finaca do finala ne predstavlja iznenađenje.

Činjenica da nema na turniru igrača iz NHL-a svakako je išla na ruku Fincima koji imaju kvalitetnih igrača po Europi, ali u domaćem prvenstvu. U današnjem polufinalu, iskusna Finska je bila bolja od Slovačke 2:0.

Poveli su Finci golom Sakari Manninena u 16. minuti, dok su pobjedu potvrdili pogotkom Harrija Pesonena 39 sekundi prije kraja susreta, kada su naravno Slovaci povukli svog golmana.

"Ovo je ogroman uspjeh, ulazak u olimpijsko finale je nešto poput sna. Naravno, sanjate da igrate jednu takvu utakmicu, dok se istovremeno pokušavate fokusirati na prave stvari, pripremati se za svaku sljedeću utakmicu. Znamo da imamo jaku obranu u ovom trenutku, to je naša najveća snaga. Spremni smo za finale, ali ono što moramo popraviti, to je igra u fazi u napada, moramo igrati više s pakom prema naprijed, moramo umarati svoje protivnike" kaže strijelac prvog gola Manninen.

Slovaci su igrali u ovom susretu danas, čak su imali i jedan udarac više prema golu protivnika (28-27), ali su opet Finci imali raspoloženog Saterija na golu.

"Teško ćemo se pomiriti sa ovim porazom. Uspjeli smo dovesti Fince u probleme, stvorili smo pritisak, ali nismo mogli postići gol. Imali smo svoje prilike koje nismo iskoristili. Neke stvari moramo popraviti prije utakmice za treće mjesto kaže Marvik Hrivik, inače igrač Nizhny Novgoroda u KHL-u.

Kopirati
Drag cursor here to close