Odigrana dva derbija

Amerikanci dobili Kanadu, Česi Rusiju

Rusi su bez obzira na poraz u današnjem susretu prvi u skupini B i kao prvo plasirani idu u četvrtfinale. Tamo će se naći još dva pobjednika skupina i najbolja drugoplasirana reprezentacija, dok će preostale ići u razigravanje.
Sport / Ostali sportovi | 12. 02. 2022. u 18:13 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva derbija su obilježila subotnji program hokejaškog turnira. Prvi je bio onaj između starih, ljutih rivala Amerikanaca i Kanađana. Kanađana koji su naravno bez NHL zvijezda kao i svi ostali ali je opet njih roster puno bolji u poređenju sa susjedima koji su na turnir većinom igrače s sveučilišta, ali opet tko zna. Sjetite se Lake Placida.

Bio je to okršaj hokejaških divova, reprezentacija koje su ukupno osvojile čak 27 olimpijskih medalja, 11 zlata. Otvaranje utakmice je pripalo Kanadi koja nakon 84 sekunde vodi 1:0, zabio je Mat Robinson, branič SKA Saint Petersburga. Amerikanci su brzo uzvratili, minutu kasnije kapetan Andy Miele iz Torpeda (KHL) je vratio sve na početak.

Dvadeset sekundi prije kraja prve trećine Amerikanci vode, pogotkom igrača sveučilišta Minnesota, Bena Meyersa. Edward Pasquale pravi veliku pogrešku u trećoj minuti druge trećine, što kažnjava krilo Michigena, Brendan Brisson za velikih 1:3. Corban Knight je u 35. minuti vratio Kanadu u život, ali je onda Kenny Agostino suigrač Mielea podigao ponovo na 4:2.

Kanada je sredinom posljednje trećine na ledu imala dva igrača više, no nije uspjela zabiti. Sjajan je na golu bio Strauss Mann sa 35 obrana koji inače brani za Skellefteå AIK u Švedskoj. Amerikanci imaju još jednu prvog kruga protiv Njemačke, Kanada će igrati s Kinom. Njemačka je teže od očekivanog dobila domaćine 3:2.

Sjajnu utakmicu punu preokreta su odigrali Rusi i Česi. Rusi su vodili 2:1, a onda je Voronkov izbačen iz utakmice zbog udaranja suparnika u glavu, što su Česi iskoristili pa su napravili preokret za vodstvo 4:2. Onda su Rusi za pet minuta sredinom treće trećine napravili 3:0, pa su opet vodili. Hyka je pogodio za 5:5, pa je utakmica otišla u produžetak.

U produžetku se igralo naravno tri na tri, na 32 sekunde prije kraja Sulak je postao junak za slavlje Čeha. Fedotov koji je sjajno branio u prve dvije utakmice, danas je upisao 35 obrana, Hrubec na drugoj strani 24, Česi su imali 12 udaraca više na gol protivnika.

Frederik Storm je predvodio Dansku do vrijednog trijumfa kontra neugodne Švicarske 5:3. Storm je utakmicu zaključio s dva gola i jednom asistencijom, Nicholas Jensen je imao dvije asistencije. Dahm je utakmicu zaključio sa 28 obrana, Berra je imao tri manje.

Rusi su bez obzira na poraz u današnjem susretu prvi u skupini B i kao prvo plasirani idu u četvrtfinale. Tamo će se naći još dva pobjednika skupina i najbolja drugoplasirana reprezentacija, dok će preostale ići u razigravanje, tako da nas čeka još uzbuđenja u Pekingu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close