Slovaci izbacili Amerikance, Rusi sigurni

Quinn: Još jedna gorka pilula

"Ovo je još jedna gorka pilula koju moramo progutatiti. Neću podcijeniti Slovačku niti bili koga drugog, ali mi smo stvarno igrali dobro na ovom turniru", kaže Quinn.
Sport / Ostali sportovi | 16. 02. 2022. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četrdeset i četiri sekunde. Toliko je mlada američka momčad uglavnom sastavljena od sveučilištaraca bila daleko od polufinala olimpijskog turnira. Polufinala koji su mnogi očekivali nakon tri dobre partije u prvom krugu, međutim nisu izdržali. Slovaci koji su četvrtfinale dohvatili kroz play off, su povukli Rybara, pa su uspjeli s čovjekom više doći do produžetka, Hrivik je bio strijelac.

Na kraju je bivši krilni napadač Boston Bruinsa Peter Cehlarik postigao jedini gol u raspucavanju, tek u četvrtom pokušaju Slovačke, jedini vrijedan polufinala. Rybar je imao 33 obrane, kod raspucavanja penala obranio je četiri.

Treću Olimpijadu zaredom, Amerikanci će završiti bez medalje. Posljednja je bila ona iz Vancouvera. Bez zlata su još od Lake Placida. Amerikanci su u regularnom dijelu vodili 2:1 golovima Abruzzesea (prva trećina) i Sama Hentgesa (druga trećina). Imali su neke svoje prilike u situacijama recimo pet na tri nakon isključenja Slovaka, ali ih nisu iskoristili.

"Ovo je još jedna gorka pilula koju moramo progutatiti. Neću podcijeniti Slovačku niti bili koga drugog, ali mi smo stvarno igrali dobro na ovom turniru.Da smo iskoristili svoje prilike u situaciji 5:3 utakmica bi otišla u nekom drugom smjeru. Ovako smo im dozvolili da se vrate u utakmicu, kaže izbornik Amerikanaca David Quinn. Slovaci su imali čak i više udaraca na gol (36-35), a Amerikanci nisu uspjeli realizirati činjenicu da su osam minuta ukupno bili s igračem više.

U polufinalu su i Rusi,  branitelji naslova, veliki favoriti ovog turnira. Kapetan Vadim Shipachyov je doveo Ruse u vodstvo, Frans Nielsen izjednačio pod power playom, dok je Nikita Nesterov zabio za 2:1. Pokušali su Danci eventualno dohvatiti produžetke, ali nije išlo, ipak su ovi Rusi prejaki, što je potvrdio Voinog golom za konačnih 3:1. Dobar je na golu Danske bio Sebastian Dham koji je sakupio 37 obrana.

 

Kopirati
Drag cursor here to close