U talijanskoj Madonni di Campiglio.

Yule slavio u slalomu

Nakon prve vožnje Yule je imao 55 stotinki slabije vrijeme od Norvežanina Lucasa Braathena pobjednika uvodnog slaloma sezone u francuskom Val d'Isereu. Između Braathena i Yula tu su još bili njegov zemljak Lois Meillard i Linus Strasser.
Sport / Ostali sportovi | 23. 12. 2022. u 01:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švicarac Daniel Yule pobjednik je drugog slaloma sezone za Svjetski kup alpskih skijaša u talijanskoj Madonni di Campiglio. Ovo je za Daniela peta slalomska pobjeda u Svjetskom kupu, peta uopće, prva nakon Flachaua uz ožujka ove godine. Yule je za osam stotinki je bio bolji od Norvežanina Henrika Kristoffersena, dok je na trećem mjestu završio Nijemac Linus Strasser sa zaostatkom od 18 stotinki.

Nakon prve vožnje Yule je imao 55 stotinki slabije vrijeme od Norvežanina Lucasa Braathena pobjednika uvodnog slaloma sezone u francuskom Val d'Isereu. Između Braathena i Yula tu su još bili njegov zemljak Lois Meillard i Linus Strasser. Prvi je kasnio 42 stotinke, drugi osam više. Meillard nije završio drugu vožnju, dok je Braathen podbacio, pa je završio kao četvrti s 53 stotinke lošijim vremenom. Svoju prvu pobjedu u karijeri, Yule je ostvario upravo na ovoj stazi 2018. godine.

Hrvatski skijaš Filip Zubčić je završio kao 18.Zubčić je nakon prve vožnje bio 25., ali je u drugom laufu popravio plasman za sedam pozicija i na kraju zaostao 1.86 sekundi za pobjednikom. Filip se jedini od četiri hrvatska slalomaša plasirao u drugu vožnju.U poretku slaloma vodi Braathen sa 150 bodova ispred Yula (136), dok je Rodeš 22. s 18 bodova, a Zubčić 26. s 13. U ukupnom poretku vodeći je Odermatt sa 796 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close