Četvrti veleslalom sezone

Odermatt uz dosta sreće do slavlja u Alta Badiji

U poretku veleslaloma Odermatt vodi s 360 bodova, a Zubčić je sada 11. s 80 bodova. I u ukupnom poretku vodi Švicarac s 796 bodova ispred Norvežanina Kildea (525).
Sport / Ostali sportovi | 19. 12. 2022. u 18:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Staza Gran Risa u Alta Badiji je drugi dan zaredom bila domaćin najboljim svjetskih skijašima koji su vozili još jedan veleslalom, četvrti ove sezone u Svjetskom kupu.

Aktualni osvajač Kristalnog globusa Marco Odermatt je danas slavio sa dvije desetinke prednosti ispred Norvežanina Henrika Kristoffersena, dok je treći bio Slovenac Žan Kranjec (+0.92). Kranjec je dan ranije bio najbolji nakon prve voženje, ali je na kraju bio peti.

Ovaj put je nakon prve vožnje vodeći Odermatt imao šest desetinki prednosti u odnosu Kristoffersena, dok je Švicarac Loic Mellard držao treće mjesto s 1:21.14. Kranjec je bio četvrti, Austrijanac Schwartz peti. U drugoj vožnji se činilo kako Odermatt drži sve pod kontrolom, međutim onda je napravio grešku, pa je skoro odustao.

"Vjerojanto sam se sada najviše borio u životu. Već na startu sam bio umoran i situacija se nije poboljšala kako sam počeo da skijam. Bilo je neizvjesno, ali sam srećom uspeo da pobjedim ovoga puta", kaže Odermatt.

Filip Zubčić je za Odermattom zaostao 1.77 sekundi, nakon prve vožnje je bio deseti, a u drugom laufu je popravio svoj plasman, te došao do najboljeg rezultata sezone. Filipu je to ujedno i drugi najbolji rezultat u Alta Badiji. Pobjednik u nedjeljnoj utrci Norvežanin Lucas Braathen, izletio je u prvoj vožnji.

U poretku veleslaloma Odermatt vodi s 360 bodova, a Zubčić je sada 11. s 80 bodova. I u ukupnom poretku vodi Švicarac s 796 bodova ispred Norvežanina Kildea (525).

Kopirati
Drag cursor here to close