Prvi spust sezone

Norvežanin Aamodt Kilde slavio u Lake Louiseu

Norvežanin je na stazi East Summit u kanadskom Lake Louiseu slavio u vremenu 1:47.98 sa samo šest stotinki prednosti u odnosu na najbližeg, drugoplasiranog Austrijanca Daniela Hemetsbergera.
Sport / Ostali sportovi | 27. 11. 2022. u 00:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skijaška sezona se polako zahuktava. Osvajač Malog kristalnog globusa u spustu i superveleslalomu u prošloj sezoni, 30-godišnji Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde, pobjednički je otvorio sezonu barem kada su u pitanju brze discipline, točnije spust.

Norvežanin je na stazi East Summit u kanadskom Lake Louiseu slavio u vremenu 1:47.98 sa samo šest stotinki prednosti u odnosu na najbližeg, drugoplasiranog Austrijanca Daniela Hemetsbergera. Švicarac Marc Odermatt je od prve pobjede u spustu ostao daleko deset stotinki.

Čak šest skijaša je bilo u zaostatku unutar jedne sekunde što potvrđuje da je utrka bila zanimljiva. Kilde je ostvario svoju 14. pobjedu u utrkama Svjetskog kupa. Sada ih ima po sedam u spustu i superveleslalomu. Ovo je bila prva na ovoj stazi.

"Znate ja sam taj koji brani globuse u spustu i superveleslalomu, pa je pritisak prisutan. Međutim, ostvario sam pobjedu u prvoj utrci pa je puno lakše. Znate da imate brzinu i važno je samo nastaviti dalje raditi", rekao je nakon utrke Aamodt Kilde

Kopirati
Drag cursor here to close