Odradila operaciju pa se vratila na stazu

Goggia slomila dva prsta u petak, danas slavila u spustu

Da stvar bude "luđa", Sofia je otputovala do Milana kako bi odradila operaciju na ruci, te se ponovo vratila na stazu i pobijedila.
Sport / Ostali sportovi | 17. 12. 2022. u 15:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomalo nevjerojatna stvar se dogodila na današnjem spustu skijašica koji je vožen na stazi u St.Moritzu. Talijanka Sofia Goggia je ostvarila pobjedu što naravno ništa nije neobično s obzirom na to da je ovo njena dvadeseta pobjeda u Svjetskom kupu, petnaesta u ovoj disciplini.

Međutim, trijumf ima svoju težinu kada se zna da je u petak na istoj stazi Sofia slomila dva prsta na lijevoj ruci. Da stvar bude "luđa", Sofia je otputovala do Milana kako bi odradila operaciju na ruci, te se ponovo vratila na stazu i pobijedila. Bilo je naravno upitno da li se to može izvesti u nekom razmaku od 24 sati, ali je Sofia pokazala da može.

Liječnici su u Milanu u povrijeđenu lijevu ruku, stavili pločicu i devet vijaka. Nevjerojatno!

"Jučer je bilo pokvareno, danas je popravljeno. Imala sam problema kako se odgurnuti na startu, međutim ovih pola sekunde je bilo više nego dovoljno za slavlje. Nekada je i jedna stotinka dovoljna. Stvarno sam sretna posebno kada znam koliko je neizvjesnost vladala oko moga nastupa. Bilo je riskantno, ali ja sam još Pekingu, kada sam skijala nakon ozljede koljena, rekla sebi kako sve mogu izdržati" naglasila je skijašica iz Italije koja je upisala 11. pobjedu u posljednjih 16 utrka u spustu.

U današnjem spustu drugo mjesto je pripalo Ilki Štuhec iz Slovenije koja je bila sporija 43 stotinke, dok je treća završila Njemica Kira Weidle s 52 stotinke zaostatka, dok je pobjednica u petak Talijanka Elena Curtoni zauzela osmo mjesto sa 1.16 sekundi iza sunarodnjakinje.

Goggia je uvjerljivo vodeća u redoslijedu spustašica s 380 bodova, druga Švicarka Corinne Suter ima 218, a treća Štuhec 192, dok je u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodeća Amerikanka Mikaela Shiffrin s 475 bodova, 50 više od druge Goggie, a 109 više od treće Švicarke Wendy Holdener.

Kopirati
Drag cursor here to close