Nakon drame i peteraca

Vogel odveo Mađarsku do naslova prvaka svijeta

Fountoulis, Gkiouvetsis, Argyropoulos i Papanastasiou nisu zabili. Točnije Vogel je zaustavio njihove pokušaje, Vamos je na drugoj strani zabio dva puta, drugi gol je bio presudan za 14:13.
Sport / Ostali sportovi | 29. 07. 2023. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grci su sve bliže zlatnoj medalji. Nakon poraza u finalu Olimpijskih igara, bronce u Budimpešti, danas su zaustavljeni u finalu Svjetskog prvenstva. I to nakon peteraca.

Mađarska je četvrti put u svojoj povijesti uzela naslov svjetskog prvaka. Prvi nakon deset godina čekanja. Naslove su osvajali u neparnim godinama. Prvi 1973, sljedeći 2003. godine, pa posljednja dva u razmaku od deset godina. Opet, nije iznenađenje što su Mađari postali prvaci svijeta, iako im je trebalo malo sreće.

Vodila jeste Mađarska nakon prve četvrtine dva razlike 4:2, 5:3 sredinom druge, ali su Grci držali korak. I ne samo to, već su uspjeli povesti dvije i pol minute prije kraja treće četvrtine golom Gkoiuvetsisa 7:6. Od tog trenutka niti jedna selekcija nije mogla doći do dva gola prednosti. Igra se gol za gol, posljednji postiže Genidounias tri minute prije kraja za 10:10. Imali su vremena jedni i drugi ali golova do kraja nije bilo. Onda je na scenu stupio do tada skromni Vogel.

Fountoulis, Gkiouvetsis, Argyropoulos i Papanastasiou nisu zabili. Točnije Vogel je zaustavio njihove pokušaje, Vamos je na drugoj strani zabio dva puta, drugi gol je bio presudan za 14:13. I kraj drame u Fukuoki. Zerdevas je na golu Grčke imao deset obrana, pet više od Vogela. Genidounias je kod Grčke zabio četiri puta, Manhercz i Zalanki jednom manje kod Mađarske.

U susretu za treće mjesto Španjolska je bila bolja od Srbije 9-6. Španjolcima je to već 9. medalja u posljednjih 5 godina s velikih nadmetanja.

Kopirati
Drag cursor here to close