Srbija i Španjolska u borbi za broncu

Grčka i Mađarska u finalu

Grčka obrana je bila fenomenalna, Srbija u napadu očajna. Realizacija je bila na samo 21 posto (7/33). Radulović, Ranđelović, Drašović i Vučinić su kombinirano šutirali 0/17.
Sport / Ostali sportovi | 27. 07. 2023. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vaterpolisti Grčke i Mađarske igrat će u finalu Svjetskog prvenstva. Grci su u polufinalu razbili selekciju Srbije 13:7, dok je Mađarska u neizvjesnoj završnici bila bolja od Španjolske 12:11.

Prvo polufinale je dobrim dijelom bilo odlučeno već nakon prve dvije četvrtine, Grčka koja je napredovala strašno posljednjih godina je već nakon poluvremena imala četiri gola prednosti (6:2). Zerdevas je na golu imao Grčke imao 12 obrana, visok procenat od 63 posto. Kakaris je šutirao 3/3, Papanastasiou 2/2.

Grčka obrana je bila fenomenalna, Srbija u napadu očajna. Realizacija je bila na samo 21 posto (7/33). Radulović, Ranđelović, Drašović i Vučinić su kombinirano šutirali 0/17. Golmani Srbije su imali zajedno pet obrana. Grčka je ovom pobjedom osigurala medalju, ali vjerojatno još bitnije za njih, osigurali su nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Grcima je ovo ujedno prvo finale SP u povijesti. Dosad imaju tri bronce.

Za razliku od prvog polufinala, drugo je bilo neizvjesno do posljednjih sekunda. Sjajno, izuzetno zanimljivo, prepuno fenomenalnih poteza. Kad su Španjolci poveli 7:4 početkom treće dionice činilo se kako im finale neće pobjeći. Međutim, Mađari nisu pomišljali o predaji.

Na kraju smo imali neizvjesnu završnicu. Pola minute prije kraja kod 11:11 Španjolska je imala napad s igračem više, Mađari su se obranili. Izbornik je uzeo time out, nakon čega su krenuli u organizaciju napada. Činilo se kako utakmica do peteraca, a onda je Manhercz iz mrtvog kuta odlučio šutirati. Aguirreu je lopta nekako prošla ispod ruke i završila u golu.

Bilo je to 16 stotinki sekunde do kraja. Španjolska je propustila priliku da ponovo nakon 2001. godine obrani naslov prvaka. Mađarska je ponovo u finalu nakon 2017. godine. Manhercz je zabio tri gola, Vogel je imao šest obrana. Kod Španjolske Aguirre sedam obrana, Sanahuja i Perrone po dva gola.

Kopirati
Drag cursor here to close