Izbornik Hrvatske

Tucak: Ako je do mene spreman sam se maknuti...

"Imam želju i volju završiti ciklus do Pariza i cilj osvojiti medalju, ako Bog da zlatnu. Tu želju i volju imam, a ne uspijem li tu želju na igrače, sve nas, onda ću se ja maknuti", kaže Tucak.
Sport / Ostali sportovi | 24. 07. 2023. u 09:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske je neočekivano rano završila svoj nastup na Svjetskom prvenstvu. Poraz od Mađarske je gurnuo ovu selekciju u osminu finala, gdje su morali igrati protiv Crne Gore. Bili jesu favoriti u tom susretu, ali su na kraju poraženi. Nakon poraza za Sportske Novosti, izbornik Ivica Tucak je rekao sljedeće:

"Ne smijemo stavljati glavu pijesak i nije to sada hvatanje alibija za ovo. Ne, ovo ja moram ili riješiti ili ću se maknuti. Postrojiti ili se maknuti, nema dileme. Međutim, da nije dobro, nije. Govorim to godinama. Nakon Splita i zlata sam rekao "Nemojte da vas ovo zavarava". Naše stanje klupskog vaterpola nije loše, nego skandalozno. Gdje je Mladost, moj Solaris, Mornar, POŠK, Primorje je nekad bilo izrazito jako. Da nema skupine entuzijasta i prijatelja u Splitu, koji ulažu svoj novac u Jadran, ne bi ni tog kluba bilo. Nažalost, zbog cijelog stanja u sportu i ulaganja u sport. Stanje naših mlađih kategorija je skandalozno. Mi nemamo rezultat, medalju od 2017. godine. U svim uzrastima. To su činjenice. Dogodi li se da naša A reprezentacija koja je sve vrijeme "vukla" našim medaljama, da mi padnemo, a evo sad smo pali, dobro pali... Ja se samo nadam da ćemo se vrlo brzo i jako dignut", istakao je Tucak te dodao:

"Sjest ću sa svojim stožerom, ljudima i sad prvi put ovo govorim. Ako stvarno itko misli da je problem u meni, nemam više nikakav razlog forsirati. Međutim, imam želju i volju završiti ciklus do Pariza i cilj osvojiti medalju, ako Bog da zlatnu. Tu želju i volju imam, a ne uspijem li tu želju na igrače, sve nas, onda ću se ja maknuti. Jer mene ne zanima ono što je bilo jučer i takav ću biti dok god budem trener, na klupi. Nismo bili zreli za napraviti ovdje nešto više. Puno se toga poklopilo za napraviti nešto više", zaključio je Tucak. 

Kopirati
Drag cursor here to close