Slovenac je pao na treće mjesto

Vingegaard skinuo Pogačara

" Kad sam napao, osjećao sam da će puknuti. Na Galibieru, preko vrha, bio je vrlo jak. Nisam bio siguran ide li punim gasom ili ne. Tada sam pomislio da, ako ne pokušam sve, nikad neću pobijediti", istakao je Danac.
Sport / Ostali sportovi | 14. 07. 2022. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tadej Pogačar nije izdržao. Barem za sada će morati prepustiti žutu majicu Jonasu Vingegaardu, Dancu koji nakon 11. etape ima 2:16 minuta prednosti ispred drugoplasiranog Romain Bardeta, dok je Pogačar pao na treće mjesto sa 2:22 minute zaostatka. A tek slijedi ono najvažnije, izuzetno neugodna etapa od Briancona do kultnog Alpe d'Hueza, duga 165 kilomtara.

" Ovo je stvarno nevjerojatno. Teško mi je opisati što se dogodilo. Osvojio sam etapu na Tour de Franceu, a sada i žutu majicu, to je nevjerojatno. Od početka smo napravili dobar plan. Htjeli smo etapu učiniti super teškom, mislili smo da će to ići u moju korist", rekao je nakon završetka etape Vingegaard.

Vingegaard je uoči 11. etape etape imao 39 sekundi zaostatka za slovenskim biciklistom Tadejom Pogačarom (Team Emirates), no sjajnom vožnjom pobijedio je sa 2:51 minute prednosti preuzevši žutu majicu vodećeg u ukupnom poretku.

Na prijevoju Granon, pet kilometara prije cilja, Danac je krenuo u napad, a Pogačar ga nije mogao pratiti. Pritom je izgubio tempo, upao u krizu, a do kraja su ga prestigli još neki konkurenti.

" Kad sam napao, osjećao sam da će puknuti. Na Galibieru, preko vrha, bio je vrlo jak. Nisam bio siguran ide li punim gasom ili ne. Tada sam pomislio da, ako ne pokušam sve, nikad neću pobijediti. I naravno da je drugo mjesto lijepo, ali ja sam to već napravio prošle godine. Ovaj put sam želio pobjedu. Uspio sam i sada imam žutu majicu ", dodao je Danac.

Danac, prošlogodišnji drugoplasirani na Touru, bio je 59 sekundi ispred Kolumbijca Naira Quintane (Arkea Samsic), dok je treći bio Francuz Romain Bardet (Team DSM) sa 1:10 minute zaostatka. Pogačar je ciljem prošao kao sedmi.

Kopirati
Drag cursor here to close