Pogačar drži vodstvo

Jungelsu deveta etapa Toura

Jungels je pobijedio sa 22 sekunde prednosti ispred Castrovieja, dok je treći bio njegov sunarodnjak Verona sa 26 sekundi zaostatka.
Sport / Ostali sportovi | 11. 07. 2022. u 00:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luksemburžanin Bob Jungels (AG2R Citroen) pobjednik je devete etape biciklističke utrke po Francuskoj, dok je Slovenac Tadej Pogačar (UAE Emirates) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Nakon duge solo vožnje, dvadesetdevetogodišnjak je bio najjači u skupini bjegunaca, dok je u pozadini Tadej Pogačar zajedno s ekipom UAE Team Emiratesa obranio žutu majicu lidera i ponovno dobio koju sekundu prednosti u odnosu na većinu od suparnika.

Četvrta najduža etapa ovogodišnjeg Toura imala je i četvrti najveći zbroj visinskih metara (3743 m), koje su biciklisti morali savladati na putu do skijaškog centra kod Les Portes du Soleil.Jungels je iz velike skupine koja se odvojila napao na najzahtjevnijem usponu Col de la Croix (8,1km/7,6%), zatim se na silasku u dolinu “otresao” najbližeg progonitelja, Nijemca Simona Geschkea, a potom i na završnom uspon na Pas de Morgins (15,4 km/6,1%) zadržao iza sebe dvojicu Španjolaca Jonathana Castrovieja (Ineos Grenadiers) i Carlosa Veronu (Movistar).

Jungels je pobijedio sa 22 sekunde prednosti ispred Castrovieja, dok je treći bio njegov sunarodnjak Verona sa 26 sekundi zaostatka.

U ukupnom poretku Pogačar vodi sa 39 sekundi ispred Danca Jonasa Vingegaarda, dok je Britanac Geraint Thomas treći sa 1:17 minute zaostatka.

Ponedjeljak će biti drugi slobodan dan na 109. Touru, a u utorak se utrka nastavlja brdskom etapom u Alpama od Morzinea do Megeva (148.1 km).

Kopirati
Drag cursor here to close