Odustala dva vozača

Pogačar zabrinut, korona u njegovoj momčadi

"Mislim da se virus prenio preko navijača koji su tu blizu nas tijekom etapa, praktički uz samu stazu. Sada će biti veoma teško izgurati takmičenje do samog kraja", kaže Pogačar.
Sport / Ostali sportovi | 10. 07. 2022. u 00:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stvari se počinju komplicirati na ovogodišnjem Tour de Franceu. Vožena je osma etapa koja je pripala Wout Van Aertu (Jumbo-Visma). Belgijanac je prvi prošao ciljem nakon odvoženih 186.5 kilometara od Dolea do Lausanne.

Prilikom zahtjevne završnice u Lausanne ponovno su u glavnim ulogama bili Van Aert, pobjednik četvrte etape i vozač koji je u tri etape bio drugi te četiri dana nosio žutu majicu vodećeg, Pogačar, koji je osvojio posljednje dvije etape s kojima je i preuzeo ukupno vodstvo, odnosno Australac Michael Matthews (BikeExchange), sprinter koji se najbolje snalazi na kratkim usponima.

Iako su tempo u završnici etape diktirali Pogačarovi suvozači pokušavajući mu "namjestiti" treću etapnu pobjedu zaredom, prvi je u završni sprint krenuo Matthews čije ubrzanje Pogačar nije mogao pratiti, ali je Va Aert koji je na kraju slavio s dužinom bicikla prednosti u odnosu na drugog Australca. Matthewsu je ovo drugo mjesto u etapi u posljednja tri dana, u četvrtak ga je u završnici svladao Pogačar.

Pogačar je naravno prvi u ukupnom poretku, ima 39 sekundi prednosti ispred drugog Danca Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma), odnosno 1:14 minuta ispred trećeg Britanca Gerainta Thomasa (INEOS Grenadiers). Međutim, ono što brine Slovenca koji ima realne šanse da treći put zaredom slavi na najvećoj biciklističkoj utrci jeste korona.

U subotu su dvojica vozača morala odustati. Prvo član momčadi AG2R-Citroen Geoffrey Bouchard, nakon njega i momčadski kolega baš Tadeja Pogačara, Norvežanin Vegard Stake Laengen.

"U petak ujutro Vegardov test je bio negativan na standardnoj internoj momčadskoj kontroli. No, sinoć je prijavio upalu grla. Antigenski test na COVID-19 je bio pozitivan, a to je potvrđeno i PCR testom tijekom jutra. Prema protokolu, povući ćemo tog vozača iz utrke, rekao je liječnik momčadi UAE Emirates Adriano Rotunno.

"Naravno da sam zabrinut. Virus je definitivno među nama, testiramo se svaka dva dana, međutim, kod Vegarda je sve došlo praktično preko noći. Mislim da se virus prenio preko navijača koji su tu blizu nas tijekom etapa, praktički uz samu stazu. Sada će biti veoma teško izgurati takmičenje do samog kraja", kaže Pogačar.

Kopirati
Drag cursor here to close