Manji pad skupo koštao Pogačara

Vingegaard polako priprema pobjednički šampanjac

Tijekom spusta sa Spandellesa je Danac čak i pričekao svog rivala koji je pao u jednom zavoju, samo da bi ga "slomio" na usponu prema cilju na Hautacamu. Što je ustvario najveća priča ne samo etape već i samog Toura.
Sport / Ostali sportovi | 22. 07. 2022. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danski biciklist Jonas Vingegaard je po svemu sudeći novi pobjednik Tour de France. 18. etapa je dala odgovor. Vozač Jumbo-Visme je u najvažnijem trenutku ostvario etapnu pobjedu, koja je vožena od od Lourdesa do vrha uspona na Hautacam u dužini od 143.5 kilometra.

Vingegaard je na pretposljednjem usponu dana, na Spandelles, uspio odgovoriti na sve napade svog najbližeg konkurenta, Slovenca Tadeja Pogačara (UAE Emirates), tijekom spusta sa Spandellesa je čak i pričekao svog rivala koji je pao u jednom zavoju, samo da bi ga "slomio" na usponu prema cilju na Hautacamu. Što je ustvari najveća priča ne samo etape već i samog Toura.

Video: Trenutak koji je odlučio ovogodišnji Tour 

Pogačar je probao sve kako bi anulirao zaostatak, međutim u ovom trenutku je Danac bio spreman na sve. Naravno ne treba zaboraviti niti činjenicu da su njegove momčadske kolege su odradile sjajan posao. Prije svega Belgijanac Wout Van Aert u posljednjoj etapi koji je preuzeo diktiranje tempa, što je u konačnici i "slomilo" Pogačara. koji sada kasni više od tri minute (3:26).

Kako je u petak na programu ravničarska etapa, a u nedjelju "parada" u Parizu, do kraja "Toura" je ostala još samo jedna ozbiljna etapa, 40.7 kilometara dugačak kronometar u subotu, jasno je kako je Pogačaru potrebno čudo kako bi osvojio treći "Tour" zaredom jer bi na tom kronometru morao biti brži od Vingegaarda po pet sekundi u svakom kilometru.

Kopirati
Drag cursor here to close