Vingegaard i dalje vodi

Pas na stazi, korona, padovi, za kraj tjedna na Touru

Nije nemoguće da odluka padne posljednjeg dana, ali mnogi vjeruju kako ćemo novog pobjednika Toura dobiti nakon planinskih etapa u Pirinejima koje su pred nama.
Sport / Ostali sportovi | 18. 07. 2022. u 00:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biciklisti će dobiti dan odmora, prije nego što Tour zvanično krene u treći tjedan. Tijekom vikenda smo se oprostili od Slovenca Rogliča,
Magnus Cort Nielsen pobjednik desete etape je pokupio koronu, kao sedmi vozač na ovogodišnjem Touru kojeg je zadesio taj problem.

Imali su pojedini vozači jedan drugi problem. Kada se na stazi pojavio pas. Jedan pas se zaletio među bicikliste i skrivio nesvakidašnju nesreću. Najgore je prošao Yves Lampaert koji je zadobio ozljedu noge.

"Vidio sam psa u zadnji trenutak i tada je dečko ispred mene jako zakočio. Nisam to očekivao. Vidjeli smo da se to već događalo na Touru i stvarno nije smiješno kada se to dogodi vama. Nisam ni prije bio ljubitelj pasa, a ovo sigurno nije pomoglo", rekao je Lampaert.

Bilo je neugodnih padova i u nedelju, kada je vožena 15. etapa od Rodeza do Carcassonnea u dužini od 202,5 kilometra na 39 Celzijevih stupnjeva, što je dodatno iscrpljivalo bicikliste.

To je bio jedan od glavnih uzroka padova koji su se dogodili u drugoj polovici etape, a najznačajniji je bio onaj u kojem su na cesti završili vozači Jumbo-Visme Wout van Aert i Steven Kruijswijk nakon 135 km.

Nizozemac je pritom zadobio ozljede desnog ramena i lakta, ostao dugo sjediti na asfaltu i nakon pružene liječničke pomoći odustao od daljnjeg nastupa. U jednom trenutku probleme su imali vodeći u ukupnom poretku Jonas Vingegaard i još jedan njegov pomagač Tiesj Benoot. Obojica su uspjeli nastaviti dalje i uhvatiti glavnu skupinu pa je Danac zadržao vodstvo i prednost pred drugoplasiranim Slovencem Tadejom Pogačarom (UAE Team Emirates), koja iznosi dvije minute i 22 sekunde.

Odluka o pobjedniku etape je pala u završnom sprintu. Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck), Belgijanac je nadmašio baš Wout van Aerta (Jumbo-Visma) i Danca Madsa Pedersena (Trek-Segafredo) koji je ciljem prošao kao treći. što se tiče ukupnog poretka i dalje je Danac na 2.22 ispred Pogačara prije nego što krene konačni rasplet.

Nije nemoguće da odluka padne posljednjeg dana, ali mnogi vjeruju kako ćemo novog pobjednika Toura dobiti nakon planinskih etapa u Pirinejima koje su pred nama.

Kopirati
Drag cursor here to close