Pet etapa je ostalo do kraja

Etapa Kanađaninu nakon 34 godine

Što se tiče pobjednika etape to je Kanađanin Hugo Houle (Israel-Premier Tech). Svoju priliku je iskoristio prilikom silaska s uspona Peguerea 25 km prije cilja, kada se odvojio i na kraju je imao 1:20 minuta prednosti ispred drugog Francuza Valentina
Sport / Ostali sportovi | 19. 07. 2022. u 23:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Etape prolaze, Tour se polako bliži svojoj završnici. Vingegaard već određeno vrijeme drži na distanci Pogačara, na onih toliko spominjanih + 2.22. Izgleda pomalo nevjerojatno da na svaki napad Pogačara, Vingegaard ima odgovor. Tako je bilo u 16. etapi koja je išla od Carcassonnea do Foixa u dužini od 178.5 kilometara.

Nakon što se nije uspio odvojiti od Vingegaarda na usponima, Pogačar nije forsirao na nizbrdici prema cilju što su iskoristili Britanac Geraint Thomas (INEOS Grenadiers), Francuz David Gaudu (Groupama-FDJ) i Kolumbijac Nairo Quintana (Arkea-Samsic) za povratak u glavnu skupinu, dok je jedini gubitnik postao Francuz Romain Bardet (DSM) koji je izgubio više od tri minute u odnosu na konkurenciju te pao s četvrtog na deveto mjesto.

Što se tiče pobjednika etape to je Kanađanin Hugo Houle (Israel-Premier Tech). Svoju priliku je iskoristio prilikom silaska s uspona Peguerea 25 km prije cilja, kada se odvojio i na kraju je imao 1:20 minuta prednosti ispred drugog Francuza Valentina Madouasa (Groupama-FDJ) i trećeeplasiranog momčadskog kolege i sunarodnjaka Michaela Woodsa. Ovo je tek druga kanadska etapna pobjeda na "Touru" u povijesti, prvu je prije čak 34 godine ostvario Steve Bauer.

Kopirati
Drag cursor here to close