Slovenac ima još jednu pravu šansu

Pogačaru etapa, ali čini se uzalud

Pogačar je imao odličnu pomoć svojih kolega iz UAE Emirates teama, Mikel Bjerg i Brandon McNulty odradili su odličan posao, dok je Vingegaard ostao bez svojih, ali je izdržao sve nalete i još jednom se pokazao kao sjajan vozač, ali i sjajan taktičar.
Sport / Ostali sportovi | 21. 07. 2022. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uspio je Tadej Pogačar pobjediti u 17. etapi Toura, ali gledajući ukupni poredak nije dobio ništa. Tačnije samo za četiri sekunde je smanjio svoj zaostatak za vodećim Vingegaardom koji je ciljem prošao u istom vremenu kao i Slovenac.Pogačar je 129.7 km dugačku brdsku dionicu od Saint Gaudensa do Peyragudesa prošao za tri sata, 25 minuta i 51 sekundu, ali nije imao dovoljno snage za završne napade i nije se mogao osloboditi glavnog suparnika na završnom usponu.

Danac je čak prvi napadao u zadnjih 300 metara, ali ga je Slovenac pretekao i upisao jubilarnu, desetu pobjedu. Pogačar je imao odličnu pomoć svojih kolega iz UAE Emirates teama, Mikel Bjerg i Brandon McNulty odradili su odličan posao, dok je Vingegaard ostao bez svojih, ali je izdržao sve nalete i još jednom se pokazao kao sjajan vozač, ali i sjajan taktičar.

Za 23-godišnjeg Slovenca, branitelja naslova, ovo je bila deseta etapna pobjeda na Touru u karijeri, pri ćemu treća ove godine no uspio je "zaraditi" samo četiri sekunde, kolika je razlika između bonusa za prvo i drugo mjesto u etapi.

U četvrtak je na rasporedu posljednja brdska, s iscrpljujućim usponom na Hautacam. Četiri etape prije kraja utrke Vingegaard vodi s prednošću od dvije minute i 18 sekundi ispred Pogačara. Treći je Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) sa 4:56 minuta zaostatka.

Kopirati
Drag cursor here to close