Slalom u Kranjskoj Gori

VIDEO I Vlhova pokazala zašto je najbolja, Leonu skupo koštao salto

Leona je bila najveća priča prve vožnje s obzirom na način na koji je prošla kroz cilj. Hrvatska skijašica je pala u posljednjim metrima, napravila je pravi mali salto, ali je sve bilo regularno.
Sport / Ostali sportovi | 07. 01. 2024. u 15:38 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petra Vlhova je danas još jednom pokazala zbog čega je jedna od najboljih slalomašica svih vremena. Suočena s mekom, jako izrovanom stazom, slabom vidljivošću, izazovom kojeg su postavile Lena Duerr i AJ Hurt, Slovakinja je izvukla maksimum, za svoju 22. slalomašku pobjedu u Svjetskom kupu, treću zaredom na poznatoj slovenskoj stazi Podkoren.

"Znala sam da će biti teško, od prve do zadnje kapije. Morala sam biti spremna i bila sam spremna na to. Skijala sam dobro, skijala sam onako kako sam željela. Gurala sam do kraja. Kada sam prošla kroz cilj to je bila eksplozija, jer je tu bilo strašno puno navijača iz Slovačke. Ove godine je ovo bila najteža staza", pojasnila je Vlhova

Video: Petra Vlhova

Vlhova je nakon prve vožnje imala najbolje vrijeme 51.30, dok su drugo mjesto dijelile Leona Popović i Lena Duerr s 26 stotinki zaostatka. Leona je bila najveća priča prve vožnje s obzirom na način na koji je prošla kroz cilj. Hrvatska skijašica je pala u posljednjim metrima, napravila je pravi mali salto, ali je sve bilo regularno. Ipak, u takvoj situaciji je zaradila neugodan udarac u koljeno pa je u bolovima i pod injekcijom odradila drugu vožnju

Video: Leona Popović

Unutar jedne sekunde zaostatka nakon prve vožnje bile su Sara Hector, Paula Moltzan, Katharina Liensberger, Katharina Huber, Anna Swenn Larsson, ali su realno njihove šanse u drugoj vožnji bile relativno male. Vodeća u ukupnom redoslijedu Amerikanka Mikaela Shiffrin nije uspjela završiti prvu vožnju.

Leona Popović, koja je prvu vožnju završila na drugom mjestu nakon što je pala dvoje kapije prije cilja, drugu je vožnju s bolovima u lijevom koljenu završila na 11. mjestu s 2.16 sekundi zaostatka za slovačkom skijašicom. Druga hrvatska predstavnica u Kranjskoj Gori Zrinka Ljutić, koja je prvu vožnju završila na 29. mjestu nakon pogreške, i u drugoj je vožnji pogriješila i nije završila utrku. To joj je treći slalom u nizu kojeg nije završila.

Najbolji posao je napravila Amerikanka AJ Hurt koja je nakon prve vožnje bila 16. s preko dvije sekunde zaostatka. Na kraju je kao treća zaostala 0.87 sekunde, Duerr 0.72, dok je Vlhova slavila u vremenu 1:47.62.

Kopirati
Drag cursor here to close