Noćni slalom u Flachauu

Vlhova napokon slavila ove godine, Ljutić ispustila postolje

"Ponosna sam na sebe, jer sam uspjela pobijediti najbolju ove sezone. Nakon prve vožnje znala sam da imam veliku priliku, znala sam da moram biti jača od nje", rekla je Vlhova.
Sport / Ostali sportovi | 11. 01. 2023. u 00:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Kranjske Gore najbolje svjetske slalomašice vozile su noćnu utrku na stazi Griessenkar u Flachauu. Prvu pobjedu ove sezone u Svjetskom kupu, nakon sedam postolja, osvojila je Petra Vlhova, koja je bila vodeća i nakon prve vožnje na stazi koju je postavio njezin trener Mauro Pini.

Nije njena prednost bila nešto što Mikaela Shiffrin nije mogla stići nakon prve vožnje (17 stotinki), međutim Slovakinja je u drugoj vožnji bila dobra, pa je na kraju slavila s 43 stotinke prednosti u odnosu na Amerikanku. Treće mjesto je zauzela Lena Duerr iz Njemačke s 85 stotinki zaostatka.

Ostale skijašice pa zaostatku nisu bile ni blizu Slovakinji koja je pokazala da se vraća u vrhunsku formu. Ovo je bila njena prva pobjeda ove sezone, 27. u karijeri.

"Ponosna sam na sebe, jer sam uspjela pobijediti najbolju ove sezone. Nakon prve vožnje znala sam da imam veliku priliku, znala sam da moram biti jača od nje. Nakon ulaska u ciljnu ravninu bilo jako puno emocija. Nije bilo lako čekati na prvu pobjedu u ovoj sezoni", rekla je nakon utrke Vlhova.

Shiffrin će morati pričekati neku drugu utrku da se eventualno odvoji od Lindsey Vonn i približi Stenmarku. Veliku priliku nakon prve vožnje je imala skijašica iz Hrvatske Zrinka Ljutić koja se sa startnim brojem 17. u prvoj sjajnoj vožnji probila do trećeg mjesta s 58 stotinki zaostatka za Vlhovom. U drugoj vožnji nije izdržala, nakon trećeg prolaska je napravila pogrešku i odustala.

Kopirati
Drag cursor here to close