Bravo!

Leona Popović ispisala najljepše stranice ženskog skijanja u posljednjih 16 godina

Skijašica iz Mrkoplja osvojila je drugo mjesto u slalomu na završnici Svjetskog kupa, nadmašivši u Soldeuu čak i veliku Mikaelu Shiffrin.
Sport / Ostali sportovi | 18. 03. 2023. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Leonu Popović u Andori su 43 stotinke dijelile od senzacionalne prve pobjede u karijeri, ali i bez toga je, kako pišu Sportske novosti, ispisala najljepše stranice hrvatskog ženskog skijanja u posljednjih 16 godina.

Skijašica iz Mrkoplja osvojila je drugo mjesto u slalomu na završnici Svjetskog kupa, nadmašivši u Soldeuu čak i veliku Mikaelu Shiffrin.

Najbolji je to rezultat neke hrvatske skijašice nakon Sljemena 2007., kad je Ana Jelušić bila druga iza Marlies Schild. Popović je time stavila šlag na tortu sjajne sezone, u kojoj se ona afirmirala kao članica elitne grupe slalomašica, a njezina kolegica iz reprezentacije Zrinka Ljutić "probila led" na postolju.

Pobjedu je odnijela Petra Vlhová, nadmašivši Leonu za 43 stotinke. Dok se Slovakinja spuštala niz stazu Avet, u jednom se trenutku činilo da će Popović slaviti pobjedu. Vlhová je, naime, na drugom i trećem prolazu imala zaostatak od osam stotinki, a kako su uvjeti u drugoj vožnji bili teži na donjem dijelu staze, trebala joj je perfektna završnica za trijumf. Ipak, 27-godišnjakinja je u tih 15-ak sekundi izvukla najbolje iz sebe i stigla do 28. pobjede u karijeri, a tek druge ove sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close