Teški padovi ove sezone

VIDEO I U Cortini je bilo najviše padova, nekima upitan nastavak karijere

"Glavno pitanje u ovom trenutku je koliko će to trajati. Sada je još prerano reći hoću li ikada opet moći voziti. Nisam izgubio nadu da ću i dalje moći skijati i biti kompetitivan", rekao je Aamodt Kilde.
Sport / Ostali sportovi | 01. 02. 2024. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brojka je užasna. Teško je sa sigurnošću reći koliko je točno skijaša i skijašica stradalo od početka sezone, ali u nekim slučajevima
su ozljede bile ili su još uvijek užasne. Uostalom, izjava Lare Gut-Behrami iz Cortine, najbolje pokazuje kroz kakav stres skijašice i skijaši prolaze posebno u utrkama spusta u superveleslaloma.

"Bilo je teško zadržati fokus, psihički su svi ti padovi uzeli danak svima nama. Znala sam na startu da ne smijem riskirati, da moram biti sigurna na skijama, da bi moglo biti opasno. Tome sam prilagodila izbor linije i način vožnje. Nisam bila potpuno usredotočena. Ovaj put sam skijala na sigurnoj strani jer se u ovoj utrci nije radilo o tome da idem po pobjedu, već o tome da zdrava stignem do cilja".

Što je sasvim normalno kada se da su upravo na stazi u Cortini u dva dana, stradale Mikaela Shiffrin, Corine Sutter, Valeri Grenier, Michele Gisin, Joana Hählen. Samo se Mikaela izvukla, preostale skijašice će pričekati na povratak do naredne sezone. Nekako kada pogledamo, Cortina i St. Moritz su za skijašice bile posebno opasne ove sezone.

"Govoriti samo o broju utrka je besmisleno. Jako je puno razloga koji utječu na nastupe. Istina, raspored je jako gust, ali takav je već duži niz godina. Više je stresa zbog svega što je povezano sa sportom. Nekad se radilo samo o skijanju, a sada sportaš mora obavljati više zadataka i brinuti se o njegovanju svojeg imidža i reklamiranju sebe, na to gubi i vrijeme i energiju, a dan i dalje traje samo 24 sata", reći će Lara Gut-Behrami

Video: Padovi u Cortini 

Aleksander Aamodt Kilde je kroz karijeru proslavio 12 pobjeda u spustu, devet u superveleslalomu, u Wengenu tri puta. Danas kada gledate slike oporavka Norvežanina optimizma da će sve biti opet kao prije nema previše. Njegov pad je stvarno bio težak.

"U kolicima sam, ne mogu se ni sam gurati, uvijek sam ovisan o pomoći drugih. Ali imam pomoć obitelji, bez njih bi bilo jako teško. Trenutno mi je jako teško spavati zbog boli u ramenu. Još je sve nejasno, ali trenutno se samo nadam da će sve biti u redu. Glavno pitanje u ovom trenutku je koliko će to trajati. Sada je još prerano reći hoću li ikada opet moći voziti. Nisam izgubio nadu da ću i dalje moći skijati i biti kompetitivan.

Video: Pad Aamodt Kilde

Kilde je također izjavio da bi FIS trebao napraviti određene preinake u kalendaru kako bi se smanjio nikada veći broj ozljeda.

"Mi sportaši moramo sjesti s ljudima koji su uključeni da promijenimo neke stvari. Previše se toga događa. Imalo bi smisla razmišljati o odijelima i štitnicima otpornim na posjekotine. Možda je moj pad okidač da se nešto napokon promijeni", rekao je Aamodt Kilde

Kopirati
Drag cursor here to close