Danas stradala Amerikanka Wright

VIDEO I Mowinckel pobjednica maratonskog spusta, Muzaferiji četiri boda

Sport / Ostali sportovi | 27. 01. 2024. u 14:17 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak su na stazi stradale Mikaela Shiffrin i olimpijska pobjednica u spustu Švicarka Corinne Suter. Amerikanka je prošla bez težih ozljeda, Suter već danas na operacijskom stolu. Samo još jedna skijašica na užasnom spisku onih za koje je sezona već završena. Dan poslije još jedna utrka i nova žrtva. Prosto nevjerojatno.

Danas je na stazi Olympia delle Toffane u Cortini utrka prekinuta nakon samo tri skijašice. Težak pad je doživjela Amerikanka
Isabelle Wright. Utrka je prekinuta, uslijedile su već uobičajene slike evakuacije skijašice helikopterom.

Video: Pad Isabelle Wright 

Međutim, organizatori su danas bili uporni do kraja pa su utrku priveli kraju nakon skoro tri sata. Jer je bilo padova, ali i vjetra. Nastupilo je 45 skijašica, njih 12 nije završilo utrku.

Na kraju se najbolje u takvim uvjetima na stazi našla Norvežanka Ragnhild Mowinckel koja je sa startnim brojem 20 doskijala do četvrte pobjede u karijeri. Prve u spustu. Mowinckel je slavila s 0.35 sekunde prednosti ispred Amerikanke Jacqueline Wiles koja je imala startni broj 26. Treća je bila Talijanka Sofija Goggia s 0.44 sekunde zaostatka.

U takvoj situaciji na stazi, svoju priliku je iskoristila i jedina bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija koja je utrku završila na 25. mjestu s 2.25 sekunde zaostatka za pobjednicom. Muzaferija je danas osvojila šest bodova, te se u ukupnom poretku Svjetskog kupa u spustu sada nalazi na 40. mjestu.

Shiffrin i dalje vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa s 1.209 bodova, Švicarka Lara Gut-Behrami je druga s 914 bodova, dok treću poziciju drži Talijanka Federica Brignone s 809 bodova. U poretku spustašica vodi Goggia s 350 bodova, Austrijanka Stephanie Venier je druga s 261 bodom, a treća je Gut-Behrami s 209 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close