Prvo finale i prva Grand Slam titula

VIDEO I Sinner: Ovo je sjajan trenutak za mene

Sinner je relativno kasno uzeo reket u ruke. U mladosti je bio izuzetno perspektivan skijaš, osvojivši s osam godina državno prvenstvo u veleslalomu.
Sport / Ostali sportovi | 28. 01. 2024. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je nakon polufinala poprilično miran. Čak i previše s obzirom na to da je sredio Novaka Đokovića. Čekao je finale. I postao na kraju prvi Talijan koji je osvojio Australian Open. Prvo Grand Slam finale i odmah naslov. Još jedan koji najavljuje neku drugačiju 
budućnost svjetskog tenisa.

Prošle godine je također bio dobar, ali nije imao potvrdu. Trebao je jedan veliki turnir. Stalno je bio tu negdje. Na Wimbledonu je ispustio 2-0, izgubio je finale u Torinu. Ovaj Sinner na Australian Openu je pokazao jako malo oscilacija. Nije se raspao ni kada je
gubio 0-2

Video: Sinner - Medvedev 

"Upoznavao sam svoje tijelo sve više, svoj tim, ovo je bio važan korak za mene. Imao s prošle godine dobre rezultate. Nakon kojih sam počeo vjerovati kako mogu igrati protiv najboljih. Moram sada da procesuiram, pobjeda nad Novakom i Daniilom, to su teški igrači za pobijediti... Ovo je sjajan momenat za mene i moj tim. Znamo da moramo da napredujemo ako želimo da imamo još prilika za veliki trofej. Ovo je naporan proces, rad", govorio je Sinner.

Koji je relativno kasno uzeo reket u ruke. U mladosti je bio izuzetno perspektivan skijaš, osvojivši s osam godina državno prvenstvo u veleslalomu. Tenisu se tek posvetio s nekih 14-15 godina. U Akademiji kod trenera Riccarda Piattija. Sedam godina kasnije je pobjednik Australian Opena.

"Svakako je posebno, jer je veliki trofej. Poseban je osjećaj kada vidite velika imena u ždrijebu, kada osvojite turnir. Osjećam se privilegirano što sam uopće u ždrijebu i pokušavam da pobijedim druge igrače. Što više ideš naprijed, vidiš sve manje ljudi u svlačionici, kuhinji. Osjećaš se kao 'OKj, igram dobar turnir'. Takav osjećaj sam imao u posljednja tri kola, jer je nakon četvrtfinala baš prazno. Stvarno je dobar osjećaj", dodao je Sinner.

Kopirati
Drag cursor here to close